Sağlık Bakanı Koca, Asistanların Nöbet Sayısının Ayda Ne Kadar İle Sınırlı Olacağını Söyledi!

Sağlık Bakanı Fahrettin koca asistanlar nöbet sayısı ile alakalı bir açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Koca, Asistanların Nöbet Sayısının Ayda Ne Kadar İle Sınırlı Olacağını Söyledi!

Asistanların nöbet sayısı ile ilgili yapmış olduğu açıklamada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca;


“Asistanların nöbet sayısı artık ayda 8 ile sınırlı olacak. 3 günde 1’den sık nöbet, gece nöbetinden sonra görev olmayacak.”


Dedi.


Resmi gazetede ilan edilen 'Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği' konusu ile alakalı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yaptı. Bakan koca yapmış olduğu açıklamada;


“Tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi yönetmeliğinin getirmiş olduğu sınırlama ile artık asistanlar, 3 günde 1’den daha sık olmamak üzere ayda en çok 7 nöbet tutacak. Gece nöbetleri tutmakta olan asistanlar, ertesi gün görevde olmayacaklar.
Yönetmelik, uzman adaylarının, Tıpta Uzmanlık Sınavı’nda almış oldukları puanla seçip yerleştikleri programı yapılacak ilk sınav dönemine kadar değiştirme ile bu puanım yeterli olduğu bir başka programa geçme hakkı verdi. Yönetmelik, TUS ile DUS’ta çıkmakta olan soruların fakülte çekirdek eğitim programını esas almasını amaçlıyor. Çekirdek eğitime yönelik soru oranı son sınavda %80 kadardı. Hedef %100 artık. YDUS için baktığımızda çekirdek müfredata uygunluk hedefleniyor. TUS’tan sonra gelen en çetin sınav kolay bir hal adı. Asistanların nöbet sayısı artık ayda 8 ile sınırlı. 3 günde 1’den sık nöbet ile gece nöbetlerinden sonra görev olmayacak.”

Açıklamalarında bulundu.