Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Strep A ile İlgili Flaş Uyarı Bu Belirtiler Varsa Hemen Acile Gidin

Strep A Bakterisi ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan önemli bir açıklama geldi. Bakan Koca yaptığı uyarıda bu belirtilerin olması durumunda hemen acile gidilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Strep A ile İlgili Flaş Uyarı Bu Belirtiler Varsa Hemen Acile Gidin

Önceki yıllara göre 5 kat artarak dünya genelinde paniğe neden olan Strep A virüsüne ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan önemli bir uyarı geldi. Bakan Koca yaptığı açıklamada Eylül ayından beri bazı Avrupa ülkelerinden bu vakaların bildirilmeye başlandığı ve ülkemizde de görülmeye başlayan bu bakteri ile ilgili “Eylülden beri bazı Avrupa ülkelerinde A Gubu Beta-Hemolotik Streptokok Vakaları bildirilmektedir. Ülkemizde de az sayıda vaka bildirilmiştir. A grubu beta-hemolitik streptokok enfeksiyonlarının çoğu boğaz iltihabı veya ciltte enfeksiyon şeklinde ve kısmen hafif enfeksiyonlardır” ifadelerini kullandı.

Bu Şekilde Yayılıyor

Bu bakterinin yayılış biçimiyle ilgili olarak “Hasta kişilerin öksürme ve hapşırmasıyla yayılan damlacıklara doğrudan maruz kalmakla veya mikrobun yayıldığı yüzeylere dokunduktan sonra ellerini yıkamadan ağız, burun veya göz temasında da kişi hastalığı alabilir. En iyi önleme yolu, ellerin sıkça ve sabunlu suyla yıkanmasıdır” diyen Bakan Koca, bulaşıcılığı hakkında da “İlaç tedavisine başlandıktan 24 saat sonra bulaşıcılık artık söz konusu değildir” dedi.

Bu Belirtiler Varsa Hemen Acile Gidin

Çocukları ciddi şekilde etkileyen bu bakteri hakkında belirtileri de sayan Bakan Koca, “Çocuğunuzun ani başlayan ateşi ve boğaz ağrısı var ve ateş düşürücüye rağmen düşmüyor, kötüye gidiyorsa; normalden çok daha az besleniyor veya sıvı almıyorsa, nefes almakta zorlanıyor, vücudunda hızla yayılan döküntüler varsa hemen 112 Acili arayın veya Acil Servise başvurun” diyerek uyarıda bulundu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /