Sadece 1 tanesini ağzına atan doktorun kapısından geçmiyor! Hem lezzetli hem de sağlık deposu

tam hasat zamanında olan hurma içeriğindeki vitaminlerle hastalıklara karşı koruyor. İşte detayları....

Sadece 1 tanesini ağzına atan doktorun kapısından geçmiyor! Hem lezzetli hem de sağlık deposu

BU MEYVENİN BİR TANESİ BİLE KIŞ BOYUNCA HASTALIKLARDAN KORUYOR

Kahramanmaraş'ta yetiştirilen hurmanın şuan hasat dönemi. İri ve kendine has aroması ile bölgesinin yöresel bir lezzeti olan hurma faydaları saymakla bitmiyor. C vitamini yönünden zengin olan ve yiyenlerin kışı hastalanmadan atlattığı hurma tam bir şifa kaynağı. İşte detayları ile hurmanın faydaları …

hurma

 

Kışın yetişen ve c vitamini yönünden oldukça zengin olan hurma kışın severek tüketilen meyvelerinden son yıllarda oldukça ilgi gören ve hem yaş olarak hem de kurusu tüketilebilen hurma lezzetinin yanı sıra aynı zamanda bir şifa kaynağı. İçeriğindeki yüksek antioksidan ve c vitamini sayesinde hastalıklara karşı direnç sağlayan bu meyvenin faydaları saymakla bitmiyor.

ŞİFA KAYNAĞI HURMA

Hurma, yüksek oranda karbonhidrat, lif, potasyum, demir, kalsiyum, magnezyum ve fosfor içerdiği için vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller yönünden de oldukça zengindir. Vücuda direnç ve enerji veren hurma özellikle sporcuların sıklıkla tükettiği yiyeceklerden biridir. Sindirimi de düzenleyen hurma bağışıklık sisteminizin yenilenmesine de katkıda bulunur. : Hurma, yüksek oranda lif içerdiğinden, kabızlığı da önler. Kan basıncını düzenlediği gibi potasyum yönünden de oldukça zengin olan hurma kalp sağlığını koruyan önemli besinlerden biridir. İçeriğinde fruktoz bulunduğu için kan şekerini birden değil yavaş yavaş yükselten hurma ani kan şekeri yükselmelerine karşı da iyi bir meyvedir. Sağlıklı bir beslenme şeklini örnek alan ve diyet yapanların sıklıkla kullandığı hurma kalorisi yüksek olabileceği için dikkat ederek kullanılmalıdır.