Saç dökülmesine1 haftada veda ettiren yöntem! Kafanızdan saç fışkırsın istiyorsanız hemen deneyin

Saç dökülmesi artık kabusunuz olmasın! Tüm detaylar haberimizde.

Saç dökülmesine1 haftada veda ettiren yöntem! Kafanızdan saç fışkırsın istiyorsanız hemen deneyin

Saç dökülmesinden kurtulmak istiyorsanız bu basit yöntemleri mutlaka deneyin! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SAÇ DÖKÜLMESİNDEN KURTULMA YÖNTEMLERİ

Saç dökülmesinin en önemli sebebi kalıtsal olarak bilinmektedir. Aile geçmişinde kellik olan kişiler saç dökülmesi problemiyle karşılaşabilir. Cinsiyet hormonları da saç dökülmelerine sebep olabiliyor. Bazı kişilerin saç dökülme sebepleri hastalıklar, ameliyatlar, travmatik olaylar olarak gözlemlenebiliyor. Hamilelik, doğum, doğum kontrol hapları ve menopoz sebebiyle saç dökülmesi durumu yaşanabilir. Tiroit hastalığı, alopesi areata, saçkıran gibi enfeksiyonlar da saç dökülmesini etkiler. Saç dökülmesine kanser, yüksek tansiyon, artrit, deprsyon ve kalp hastalıkları gibi hastalıklarda kullanılan ilaçlar sebep olabilir. Fiziksel veya duygusal şok gibi durumlar da saç dökülmesine sebep olabilir. Aileden birinin ani kaybı, aşırı kilo kaybı, yüksek ateş gibi durumlar bu şokalrdan sayılabilir. Saç koparma problemi olan kişiler kafada, kaşlarda veya kirpiklerdeki kıllarını çekebilir. Saç dökülmesi protein, demir, diğer besin eksiklikleri gibi durumlar sebebiyle de yaşanabilir. Kalıcı saç dökülmesi genel olarak bir sağlık probleminden kaynaklanmaktadır ve doktor veya dermatolog fikri almak önemlidir. Dermatolog bağışıklık sistemi veya cilt hastalıklarından şüphelenmesi durumunda kafa derisinden biyopsi alarak sorunun kaynağına ulaşabilir. Saç dökülmesinde birçok farklı tedavi seçeneği vardır. İlk olarak ilaçlarla saç dökülmesinden kurtulabilirsiniz. Reçetesiz veya reçeteli ilaçlar da kullanılabilir ancak bütün ilaçların doktor kontrolünde kullanılması gerekmektedir. 

saç dökülmesi sebepleri ve tedavileri

Finastreid isimli ilaç saç dökülmesini yavaşlatabilir ve günlük düzenli şekilde kullanılır. Ancak ilaçların da bazı yan etkileri vardır. Bu ilaçlar göz hastalıklarıyla bir araya gelirse optik sinir hasarlarına ve görme kaybına, alt bacaklarda ödem ve şişliğe, yüksek tansiyona, katarakta, kan şekerinin yükselmesine sebep olabilir. İlaç kullanımında enfeksiyonlar, kalsiyum miktarının azalması, cilt incelmesi ve morarması, boğaz ağrısı ve ses kısıklığı yaşanabilir. İlaç tedavisinin yanında cerrahi işlemler de kellikten kurtulmak için tercih edilebilir. Saç ekimi birkaç tel olan cilt parçası alındıktan sonra kel olan bölgeye yapıştırılmasıyla yapılan bir cerrahi yöntemdir. Kafa derisi ameliyatı da kellikten kurtulmak için uygulanan yöntemlerden bir tanesidir. Uzman kişi kafa derisinde saçın az olduğu bölgeyi alır ve saç bulunan kafa derisiyle kapatır. Ya da uzman isim saç bulunan kafa derisini kel kısmın üstüne doğru katlayarak ameliyat yapar. Ancak kafa derisi ameliyatının saçın yama şeklinde büyümesi, kanama, büyük yara izleri, enfeksiyon gibi olası riskleri bulunmaktadır. Saç dökülmesini engellemek için örgü, at kuyruğu, topuz gibi sıkı saç modellerini çok sık uygulamamanız önerilir. Saçları çekmemek, kırmamak veya sürtmemek önemlidir. Dengeli beslenme ve yeterli demir ve protein almak önemlidir. Yanlış uygulanan diyetler de saç dökülmesine sebep olabileceği için sağlıklı beslenme önemlidir. Saçlar dökülmeye devam ederse kimyasal maddeler yerine bebek şampuanı tercih edebilirsiniz. Saçınızı kurularken saçları havluyla ovalamamak gerekir. Saçlarınızı şekillendirmek için çok fazla düzleştirici, boya, açıcı, perma, saç kremi gibi işlemleri tercih etmemeniz gerekir. Saça ısı veren cihazlar da saç dökülmesini etkileyeceği için bu cihazlardan uzak durmanız önerilir. Eğer saç dökülmesi sağlık sorunu sebebinden ortaya çıkıyorsa doktor kontrolünde tedavi tercih edebilirsiniz ancak kalıtsal saç dökülmelerinin tedavisi çok daha zor olarak bilinmektedir.