Patatesin Kanseri Öldürdüğünü biliyor muydunuz? Tatlı Patatesteki Proteinin %80'i Çeşitli Kanser Hücrelerini Öldürüyor!

NASA onları uzay görevleri için seçtiğinden , tatlı patatesler dünyanın en ucuz ve en sağlıklı sebzeleri arasındadır.

Patatesin Kanseri Öldürdüğünü biliyor muydunuz? Tatlı Patatesteki Proteinin %80'i Çeşitli Kanser Hücrelerini Öldürüyor!

Hatta bir "süper yiyecek" olarak nitelendirilebilirler. Bir Washington Üniversitesi araştırması, para için en iyi besin değerini sunan sebzeleri belirlemeye başladı.

Tatlı patates, dolar başına en çok besin açısından zengin gıda olarak en yüksek puanları alırken, koyu yeşil yapraklı sebzeler en sağlıklı ve en ucuz gıdalardan biri olarak puan aldı.

Tatlı patates, besin açısından yoğun olmasının yanı sıra kanser önleyici özelliklere de sahiptir. Tatlı patatesin özel bir proteine ​​sahip olduğu 1931'de keşfedildi.

Gerçekte, potansiyel kanser önleyici özelliklere sahip bir proteaz inhibitörü tipi protein, tatlı patatesteki proteinin %80'ini oluşturur.

Patateslerden elde edilen proteinler başlangıçta bir kan kanseri olan bir petri kabında lösemi hücrelerinin büyümesini engelleme yetenekleri açısından test edildi.

Muhtemelen bir tatlı patates proteininin kan dolaşımına nasıl girebileceğini merak ediyorsunuzdur.

Proteinlerin çoğu mideye geldiği anda sindirilmeye başlar. Sindirim sorununun üstesinden gelmek için bilim adamları, tatlı patates proteinlerini, kesinlikle ağzımıza dokunduklarını akıllarında tutarak, dilde kanser hücrelerine karşı test ettiler.

Dil kanserli hastalar genellikle kemoterapi ile tedavi edildiğinden ve kullandıkları kemoterapi ilaçlarının zararlı etkileri olduğundan alternatif tedavi stratejilerinin keşfedilmesi gerekmektedir.

Tatlı patates proteini sadece birkaç gün içinde in vitro kanser yaşayabilirliğini azalttı, bu da bilim insanlarının tatlı patatesin insanlarda dil kanseri için faydalı olabileceğini önermelerine yol açtı.

Ancak tatlı patates diğer kanser türlerinin tedavisinde de yardımcı olabilir mi?

Araştırmacılar bu eşsiz protein sınıfını ilerlemiş servikal kanserli 9 kadın üzerinde test ettiler; bunlardan 2'si bu protein sınıfının sindirim sürecinden sağ çıktığını ve kan dolaşımında bozulmadan emilebildiğini gösterdi.

Tatlı patates proteinlerinin en yaygın ve ölümcül kanser türlerinden biri olan kolorektal kanser üzerinde test edilmesi uzun zaman önce değildi.

Kolon, erken evrelerde cerrahi olarak çıkarılır, çünkü sıklıkla kolonun dışında ortaya çıkan ve tekrarlayan kanser ve ölümle sonuçlanabilecek “mikrometastazlar” vardır. Bu nedenle bilim adamları anti-metastatik ajanlar arıyorlar.

Tatlı patates proteini, kolon kanseri hücrelerinin gelişimini yavaşlatmaktan çok daha fazlasını yapar. Ayrıca kanser hücresi istilasını ve göçünü azaltır.

Tatlı patatesler, safra kesesi kanseri oranının azalmasıyla bağlantılıdır, ancak bu hiçbir zaman test edilmemiştir.

Tatlı patates lezzetli bir atıştırmalıktır. Kış aylarında ısıtıp cebinize koyarsanız, önce doğal el ısıtıcınız, ardından anında sağlıklı bir atıştırmalık olabilir.