Pahalı markalara para kaptırmayın! Evdeki malzemelerle leke açan doğal peeling tarifi!

Yüz peelingi, ciltte birikmiş olan ölü deri hücrelerini temizleyen ve cildi canlandıran kozmetik bir üründür. Yüz peelingleri genellikle içerdiği granüllerle cildin üst katmanındaki kiri, yağı ve ölü deri hücrelerini temizler. Bu işlem cildinizin daha parlak ve aynı zamanda pürüzsüz olarak görünmesini sağlar.

Pahalı markalara para kaptırmayın! Evdeki malzemelerle leke açan doğal peeling tarifi!

Doğal malzemeler kullanılarak yapılan ev tipi yüz peelingleri, cildinizi kimyasal maddelerden uzak tutarak doğal ve sağlıklı bakım sağlar. Üstelik evde yüz peelingi hem pratik hem de ekonomik bir yöntemdir. Doğal malzemeler kullanarak kendi yüz peelinginizi nasıl yapabileceğinize dair bazı öneriler:

1. Yulaf Ezmesi Ballı Peeling: Yulaf ezmesini ve balı karıştırıp cildinize hafif bir peeling uygulayabilirsiniz. Yulaf ezmesi cildi temizlerken balın da nemlendirici özelliği vardır.

Evdeki malzemelerle leke açan doğal peeling tarifi

2. Kahve Peelingi: Cildinize kuru kahve telvesiyle ve hindistancevizi yağıyla peeling yapın. Kahve telvesi cildi canlandırır, yağ ise nemlendirici ve besleyen etki sağlamaktadır.

3. Limon ile Şeker Peelingi: Limon suyu ile toz şekerden yapılan, cildi temizleyen ve cilt tonunu eşitleyen bir peeling'dir.

Bu tariflerden bir tanesinis eçerek evde doğal bir yüz peelingi yapabilir, cildinizi daha da sağlıklı olarak temizleyebilirsiniz. Ayrıca doğal içerikli yüz peelingleri cildi tahriş etmeden daha yumuşak bir temizlik sağlar. Bu yöntemlerin düzenli kullanımı cildinizin parlak, canlı ve pürüzsüz kalmasına yardımcı olacaktır.