Ölümden Döndü: Dişini Çektirdikten 2-3 Gün Sonra..

Kars'ta dişini çektiren bir kişi, ağız temizliğinin iyi yapılmaması nedeniyle rahatsızlandı ve ölümden döndü.

Ölümden Döndü: Dişini Çektirdikten 2-3 Gün Sonra..

Dişini çektirdi; ölümden döndü.

Kars' ta yaşamakta olan 29 yaşındaki Talip Gönen isimli kişi, diş ağrısı nedeniyle doktora gitti. Çürük dişi çekilen Gönen, diş çekiminden birkaç gün sonra baş ağrısı e nefes problemleri yaşamaya başladı. 

Şikayetlerin artması üzerine Gönen hemen doktora gitti. Doktor,  onun daha donanımlı bir hastaye gitmesini söyledi.  Bunun üzerine Talip Gönen İzmir'de yaşayan ablasının yanına gitti.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesine giden ve şikayetlerini ileten Gönen'in, diş çekimi sonrası ağız temizliğinin iyi yapılmaması ve buna bağlı ortaya çıkan mikroorganizmaların kana karışarak kalbi etkilemesi nedeniyle rahatsızlandığı belirlendi. Gönen burada kalp-damar cerrahı Prof. Dr. Öcal Berkan'ın yaptığı başarılı ameliyat  sonrası  sağlığına kavuştu.

İlk başta grip olduğunu düşündüğünü söyleyen Gönen, "Salgından etkilendim sandım. Ama şikayetlerim giderek artmaya başladı. Baş ağrılarım ve nefes almamda problemler ortaya çıktı. Durumun farklı olduğunu anlayıp hemen doktora başvurdum. Doktorlarımız sayesinde hayata tutundum. Allah hepsinden razı olsun." dedi.

Başarılı ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Öcal Berkan ise diş çekimi sonrası ağız sağlığına önem verilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Ağız sağlığına önem verilmezse mikroorganizmalar kana karışarak birdenbire hayatı tehdit eden ciddi bir kalp rahatsızlığına neden olabilir. 'Endokardit' diye adlandırılan bu patolojide özellikle risk grubuna dahil kişilerde, kalp kapak ve damarlarının en iç kısmında yer alan endotel tabakası tutularak mikrobik iltihap oluşturabilir. Bu olay nadir görülmekle birlikte ölümcül sonuçlara yol açabilmektedir. Özellikle yapısal kalp rahatsızlığı olan, bağışıklığı düşük olan, madde bağımlısı kişilerin riskleri yüksektir. Ülkemizde kalp kapak hastalığının daha sık görülmesi nedeniyle bu hastalarda diş çekimi, endoskopi gibi mide bağırsak hastalıkları, üreme organları ve idrar yolları ile ilgili girişimler öncesinde dikkatli olunması gerekmektedir. Gelişigüzel antibiyotik kullanılması çok sakıncalı olmakla birlikte gerekli durumlarda yüksek risk taşıyan hastalarda doktor kontrolünde antibiyotik kullanılması gerekebilir."

Kamubulteni.com  | Ankara