Ölümcül Virüs Dünyaya Yayılıyor Son Kurbanı 5 Yaşındaki Çocuk

Dünya, koronavirüsün etkisini atlatamamışken yeni bir salgın haberiyle endişeye düştü. İlk olarak İngiltere’de görülen bu virüsten ölen kişi sayısı 9 oldu.

Ölümcül Virüs Dünyaya Yayılıyor Son Kurbanı 5 Yaşındaki Çocuk

İngiltere’de görülmeye başlayan Strep A virüsü hız kesmeden yayılmaya devam ederken bu virüsten ölen kişi sayısı 9’a yükseldi. Son olarak İngiltere’de 5 yaşındaki bir çocuk daha hayatını kaybetti.

İngiltere’nin Bir Numaralı Gündemi

Strep A virüsünün son kurbanı 5 yaşındaki bir kız çocuğu oldu. Kuzey İrlanda’daki Black Mountain İlkokulunda okuyan kız çocuğu, Strep A’nın aldığı 9’uncu can oldu. İngiliz basınına göre ölenlerin sayısının 7’si İngiltere’de 1’i Galler’de 1 tanesi de Kuzey İrlanda da yaşandı. Yaşanan ölümler, bu hastalığın İngiltere gündeminin ana maddesi haline geldi.

İlk Semptomu Açıkladı

İki çocuğunu bu hastalıktan kaybeden Aimee Byron, ebeveynleri uyardı ve çocuklarında görülen ilk belirtileri İngiliz basınına konuştu.

Byron, üç yaşındaki oğlu Jamie Jones’un yorulduğunu ve boğazında gıdıklanma olduğunu söyleyerek başını tutarak acı içinde bağırdığını söyledi.

Jamie’nin ağzında çıkan lekeler ve bademciğin şişmesi üzerine doktora götürüldüğünü belitti.

Strep A Nedir?

Strep A veya Grup A streptokok (GAS) genel olarak boğazda ve ciltte bulunan bir bakteri türüdür. Öksürük, hapşırık ve cilt teması yoluyla bulaşabiliyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /