O illerde yaşayana maske geri dönüyor! Korkutan uyarı geldi

O illerde yaşayanlar için maske uyarıları yapıldı. Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geleceği duyuruldu. Orhan Şen, toz taşınımı beklenen iller üzerinden uyarılarda değer 250'nin üzerine çıkarsa maske takılması gerektiğinin altını çizdi.

O illerde yaşayana maske geri dönüyor! Korkutan uyarı geldi

Türkiye'ye iki yolda toz taşımımı gelir. Suriye üzerinden bir de Kuzey Afrika'dan, Sahra Çölü'nden ülkemize gelmesi bekleniyor. 4-5 bin metre yukarı yönlü olarak geliş sağlamaktadır. Meteoroloji bu tahminleri yapıyor. Bugün yok ama yarın toz taşımı beklentisi oluştu.

250'NİN ÜZERİNE ÇIKILDIĞINDA MASKE ZORUNLULUĞU
Sayı ve renkler uyumlu, sarı renk orta seviye, yeşil sağlıklı olduğunun göstergesidir. DSÖ, 50'nin altındakilere sağlıklı gözüyle baktı. Tekirdağ'da 146, Niğde'de 226. Bu hassas bir durum. Niğde'de 250'yi geçerse maske takılması lazım.

maske zorunluluğu
Avrupa'da yer alan sistemle beraber Bakanlar'dan gelirken tehlikeli durum olmadığının altı çizilirken Perşembe günü ise artış olması bekleniyor. 2 gün daha devam edecek ve Cuma günü kalkacağı söylendi. Toza kırmızı toz denirken Sahra çölündeki rengi kırmızı olurken demir yer alır. Gübre yerine geçmesinden ötürü saça faydaları saymakla bitmiyor.