O bakliyatın pişmişi değil kavrulmuşu vücudu yeniliyor! Hem zayıflatıyor hem de vücudu temizliyor

Kavrulmuş nohuttan yapılan leblebi atıştırmalık olmasının aynı sıra tam bir şifa kaynağı....

O bakliyatın pişmişi değil kavrulmuşu vücudu yeniliyor! Hem zayıflatıyor hem de vücudu temizliyor

BU BAKLİYAT ŞİFA DEPOSU!

Eskiden atıştırmalıklarda bakliyatlardan yapılıyordu. Günümüzdeki gibi çeşitli atıştırmalıklar olmadığı için bakliyatlar atıştırmalık olarak da kullanılıyordu. Kavrulmuş nohutta eskiden beri tüketilen atıştırmalıklardan biri. Bilindiği üzere nohuttan yapılan leblebi herkesin sevdiği sağlıklı atıştırmalıklardan biri. Bunun yanı sora leblebinin saymakla bitmeyen faydaları da bulunuyor. İşte sağlık için yararlı olan bu atıştırmalığın bilinmeyen faydaları….

LEBLEBİ

Kavrulmuş nohut bir çok yararı bulunan sağlıklı bir atıştırmalık olan leblebi, özelikle mide rahatsızlıklarına karşı son derece yararlı. Leblebiler genel itibari ile mide yanması ekşimesi ya da hazımsızlık gibi durumlarda sıkça kullanılan bir atıştırmalık. Kısa zaman içinde midenin rahatlamasını sağlayarak rahatsızlıkların önüne geçiyor. Hazımsızlık mide yanması ve ya mide ekşimesi durumunda bir avuç leblebi bu soruna iyi gelebilir. Eğer sizin de Reflü, gastrit ve ülser gibi rahatsızlıklarınız varsa bu gibi durumlarda bir avuç leblebi yiyebilirsiniz.

GÜNDE 1 AVUÇ TÜKETİLEBİLİR

Açlık hissini bastırma özelliğinden dolayı diyet yapanlarında sık sık kullandığı bu sağlıklı atıştırmalık diyet listesinin başına eklenen yiyeceklerden oluyor. Uzun süre kişileri tok tuttuğundan dolayı da kısa sürede kilo vermenizi de sağlar. Üstelik bu besinin yağ oranının çok düşük olmasından dolayı diyetisyenler gönül rahatlığı ile kullanabileceğinizi belirtiyor. Son olarak leblebi vücuttaki bakterileri temizleyerek antioksidan etkisi ile cildinizin de temiz görünmesini sağlar. Doktorlarda kolestrol hastalarına sıklıkla leblebi tüketimini öneriyor. Özellikle yüksek kolesterolü olanlar günde bir avuç tüketebilir. Ağız yaralarını da geçiren leblebi iltihaplanmaya karşı da koruyucu etkilere sahiptir.