Neredeyse her gün tüketiyoruz ama zararı büyük! Damarları tıkayan gizli şeytan!

Severek tüketilen patates sizi sağlığınızdan edebilir. Yemeden önce bir daha düşünün....

Neredeyse her gün tüketiyoruz ama zararı büyük! Damarları tıkayan gizli şeytan!

SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZİ AMA RESMEN DAMARLARI BİTİRİYOR

Sofra da tüketilen en sık yiyeceklerden biri olan patates, hem kahvaltılarda hem de dan akşam yemeklerinde alışık olduğumuz yiyeceklerden biri. Herkesin severek tükettiği bu yiyecek acaba sağlığımızı olumsuz etkiliyor olabilir mi?

Özellikle kızartılmış patates, kilo aldırır ve damar sertliği, hafıza bozukluğu, yaşlanma ve diyabet gibi pek çok hastalığında sebebi olabilir. İşte patates hakkında merak edilen gerçekler…

patates

Patates, içerinde bulunan nişasta, vitamin, mineral ve lif sayesinde besleyici ve tok tutucu özelliğe sahiptir. Haşlama, kızartma, püre, salata, çorba gibi pek çok alternatifi olan patates yeterli ve doğru tüketildiğinde vücuda yarar sağlarken yanlış tüketildiğin de de zarar sağlıyor.

KIZARTILMIŞ PATATESİN ZARARLARI

Patatesin en çok sevilen hali kuşkusuz kızartılarak tüketilen halidir.Hem çocukların hem de büyüklerin patates kızartmamasını sevmemesi düşünülemez bile . Ancak kızartılmış şekilde tüketilen patates de bir o kadar vücuda zararlı olabiliyor. Kızartılmış patates, yüksek kalori, yağ ve tuz içerdiği için kilo alımına , obezteye kalp ve damar hastalıklarına sebep olabiliyor. American Journal of Clinical Nutrition’ın 2007 yılında yaptığı bir araştırmaya göre kıartılmış yiyeceklerin obeziteye neden olduğu kanıtlandı. Kızartılmış patates, mide ve bağırsaklarda gaz, şişkinlik, hazımsızlık, reflü gibi sorunlara neden olduğu için sindirim sitemini de alt üst ediyor. Ayrıca yüksek ısıda pişirildiğinden dolayı da kanserojen maddeler içeriyor. Bu da vücudun yaşlanmasından hafıza bozukluğuna kadar vücut için bir çok tehlikeyi ortaya çıkarıyor. İçeriğindeki nişastadan kaynaklı olarak özellikle diyabet hastalarının dikkatli tüketmesi gereken patates daha çok fırında ve haşlayarak bu yiyeceği tüketebilirler.

Patates tüketirken, dikkat edilmesi gereken bazı konularda bulunuyor. Bunlarda, ilk olarak patatesin saklanma koşulları ile ilgili. Patates kesinlikle buz dolabında saklanmamalıdır. Çünkü patates buz dolabında zehirli madde üretir. Y şil renkte veya küçülmüş olmaması da son derece önemlidir. Patetesin her gün tüketilmesi de sağlık açısından oldukça zararlıdır. günde bir veya iki porsiyon yeterlidir.