Nasırların kökünü kazıyan yöntem! Acılı günlere bir gecede veda ettirecek

Sıkıştırma veya baskı nedeniyle ciltte oluşan nasırlar, kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilecek yaygın bir sorundur. Bu, hareketi zorlaştırabilir veya acı verebilir. Ancak inatçı ölü deri hücrelerini temizlemenin hızlı bir yolu var. Detaylar burada..

Nasırların kökünü kazıyan yöntem! Acılı günlere bir gecede veda ettirecek

Nasır en sık ayaklarda görülür ancak omuzlarda, dirseklerde ve avuç içlerinde de görülebilir. Bazı nasırlar ağrılı olurken bazıları da ciltte istenmeyen bir görünüme neden olabilir. Ancak evde bulundurduğunuz bazı malzemeler kullanılarak nasırın doğal yollarla giderilmesi mümkün olabilir.

NASIR NEDİR?

Nasır, cilt üzerindeki basınç ve basınçtan kaynaklanan kalınlaşmış bir doku olarak bilinir. Genellikle ayak tabanlarında ve ayak parmaklarında meydana gelir. Sürtünme veya basınçtan kaynaklanabilir. Sürekli dar ayakkabı giymek, uzun süreli ayakta durmak ya da yürümek nasır oluşumuna neden olabilir.

Nasırların kökünü kazıyan yöntem

Nasır pedi veya yastığı kullanın: Bu pedler, nasır üzerindeki baskıyı hafifleterek ve daha da kalınlaşmasını önleyerek ağrıyı azaltır. Ayaklarınızı düzenli ılık suyla ve sabunla yıkayın. Ayaklarınızı düzenli olarak temizlemek ve nemlendirmek nasır oluşumunu azaltır.

Ayaklarınızı düzenli törpüleyin: Bir ayak törpüsü kullanmak, ölü deri hücrelerini yumuşatmaya ve kalınlaşmış cildi aydınlatmaya yardımcı olabilir.

Elma sirkesi: Elma sirkesi ölü deriyi yumuşatmaya yardımcı olan doğal bir asitliğe sahiptir. Bir pamuğu elma sirkesine batırın, nasırın üzerine yerleştirin, bir bandajla sabitleyin. Bu uygulamayı her gün düzenli tekrarlarsanız deri hücrelerini küçültebilir ve yumuşatabilirsiniz.

Sarımsak: Sarımsak antiseptik ve antibakteriyel özelliklere sahiptir ve ölü deri hücrelerinin tedavisinde etkilidir. Bir diş sarımsağı ezin, nasırın üzerine uygulayın. Daha sonra ise bir bandajla sabitleyin. Düzenli günlük kullanımda nasırlarınızı mutlaka küçültecek ve iyileştirecektir.

Nasırların kökünü kazıyan yöntem

Limon suyu: Limon suyu doğal bir asittir ve ölü derinin yumuşamasına yardımcı olur. Bir pamuğu limon suyuna batırın, nasırın üstüne yerleştirin ve bir bandajla sabitleyin. Bu uygulamayı her gün düzenli tekrarlayın.

Salisilik asit: Bazı eczanelerde bulunan salisilik asit içeriği olan kremler ve bantlar nasır tedavisi sürecinde etkili olabilir. Günde bir defa kullanıldığında nasırın kalınlaşan dokusu daha yumuşak ve hafif hale gelir.

Not: Evde bulunan malzemeleri kullanarak nasırı doğal yollarla gidermek mümkündür. Nasır tedavisinde elma sirkesi, sarımsak ve limon suyu gibi bazı doğal ürünlerin dışında salisilik asit içeriği olan kremler de etkilidir. Ancak ciddi kornea sorunlarınız varsa veya tekrarlıyorsa doktorunuza başvurmanız önemlidir.