Migreniniz varsa bu yiyeceklerden koşarak kaçın! Baş ağrısını artırıp günü zindan ediyor

Migreni olanların uzak durması gereken besinler açıklandı. Uzmanlar tarafından yapılan araştırma sonucuda migreni tetikleyen o besinler haberimizde yer almaktadır.

Migreniniz varsa bu yiyeceklerden koşarak kaçın! Baş ağrısını artırıp günü zindan ediyor

Stres, yorgunluk, hormonal değişiklik gibi faktörlerden ötürü tetiklenen migren için önlemler alınması öneriliyor. Bunun başında ise beslenmek gelirken uzak durulması gereken besinler açıklandı. Başa çıkılmayan ağrılara yol açan migren ağrılarını en aza indirmek adına yenilmemesi gereken o besinler...

MİGRENİ OLANLARIN UZAK DURMASI GEREKEN BESİNLER

Migrenle başı dertte olanların ağır ve kokulu peynirlerden uzak durması gerekiyor. Bunun nedeni olarak ise tiramin adı verilen maddenin bulunması. Bu madde kan damarlarının büzülmesine ve genişlemesine neden olmaktadır.

migren

Birçok kişinin vazgeçilmesi olan çikolata ise migreni olanların uzak durması gereken besinlerin başında geliyor. Kafein ve beta feniletilamin gibi maddeler içerdiğinden beyindeki kimyasal dengesini bozuyor.

Soğuk içeceklerin hızlı tüketilmesinde migren ağrıları artış gösterir. Bu nedenle soğuk yiyecekler damakta ısıtılarak boğazda ani soğuma hissi yaratmadan tüketilmesi öneriliyor.

Tuzlu yiyecekler, migren için risk olarak yorumlanırken sodyum içerdiğinden kan basıncını yükseltiyor.