Migren ataklarınızın sebebi bu besinler olabilir! Ağrıyı iki katına çıkarıp günü zindan ediyor

Migren ile başı dertte olanlar için çözüm önerileri geldi. Yiyecekleriniz migren ataklarını tetiklediği gibi bu besinlerin tüketilmemesi önerildi.

Migren ataklarınızın sebebi bu besinler olabilir! Ağrıyı iki katına çıkarıp günü zindan ediyor

Baş ağrısıyla mücadele etmek isteyenler araştırmalarda bulunurken stres, sinir, yorgunluk gibi durumlar migreni tetiklemektedir. Uzmanlar gün içerisinde tüketilen yiyeceklerin migreni tetiklediği öğrenilirken bu nedenle bazı yiyecek ve içeceklerden uzak durulması gerekiyor.

ÇİKOLATA

Yapılan araştırmalar üzerine çikolatanın migreni tetiklediği öğrenildi. Kafein içerdiğinden ötürü migreni azdırırken uyarıcı maddeler katkıda bulunmaktadır. Migren hastalıklarının çikolata tüketimine dikkat edilmesi gerekir.

ESKİ PEYNİRLER VE SÜT ÜRÜNLERİ

Amino ait tiraminden ötürü migren tetiklenirken süt ürünlerindeki hassas kişilerde iltihaplanmasına yol açılır. Bu durum ise migren için tetikleyen madde olarak görülür.

Migren artıran besinler

İŞLENMİŞ ETLER

Migren baş ağrısı tetiklenirken damar genişletici etkisiyle işlenen et ürünleri inflamatuvar etkileri oluşuyor. Bu durumda migren hastaları için risk oluşturmaktadır.

ENERJİ İÇECEKLERİ

Enerji içeceklerin aşırı tüketilmesi önerilmezken B3 vitamini olarak bilinen niasin ie zenginleşerek bazı kişilerde ise migreni tetiklediği görüldü. Damar genişletici durumlarından oluşurken bu tür içecekler sınırlı olarak tüketilir.