Migren ağrısını 5 dakikada kesiyor! Üstelik ilaçsız: Bu besinler tam bir migren savaşçısı

Ne ilaç içerse içsin geçmeyen migren ağrıları kimisinin korkulu rüyası olurken 4 adımda migren ağrılarını geçirmenin yolu bulundu. İşte şiddetli ağrılardan kurtulmak için yapılması gerekenler...

Migren ağrısını 5 dakikada kesiyor! Üstelik ilaçsız: Bu besinler tam bir migren savaşçısı

Şiddetli ağrılar zaman zaman vücuda farklı etkiler yaratırken ilk çare olarak ilaçlara ve kimyasal maddelere başvuruluyor. Uzmanlardan gelen açıklamalar üzerine ilaçlar her zaman ikinci planda tutulurken acil müdahale ile ilaç tedavisine geçiliyor. Baş ağrısında direk ilaç almak yerine temiz hava almak, uzanmak ve rahatlatıcı bitki çayları içmek daha sağlıklı oluğu yorumlanıyor.

MİGREN AĞRI NEDENLERİ

Hava değişimi

Uykusuzluk

Tüketilen gıdalar

Aç kalmak

Düzenli beslenme

Yoğun stres ve kaygı

Çok fazla ışığa maruz kalmak

Aşırı müzikli ve gürültülü bir ortamda uzun saatler durmak

migren ağrısı

MİGREN AĞRILARINA İYİ GELEN BESİNLER

Migren ağrıları için büyük kesim ilaç tedavisi görürken bu durumun düşünüldüğü kadar iyi olmadığı belirtildi. İlaçlar zaman içerisinde istenmeyen bir çok hastalığa tanıklık yaparken doğal yollarla ilaçsız olarak ağrıların üstesinden gelmesi öneriliyor.

Acı biber tüketimi migren ağrılarına iyi gelirken çoğu insan acı biberin faydalarını bilmezken özellikle migren ağrısına iyi gelmesiyle tüketilir. Acı biber beynin trigeminal sinirini uyuştururken nörotransmitteri engellemektedir.

Doğal organik meyveler tüketilmesi ağrılar için önerilirken meyvelerin işleyişi ve faydaları ise sorunları ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor.

Balık tüketimi insan sağlığı açısından fazla önem taşırken beyin gelişimi ve sağlığı için balıkların yeri fazladır. Ağrıların yanı sıra sağlık açısından önemli olurken haftada en az bir kere tüketilmesi öneriliyor.