MHP'li Vekil: "600 Milletvekilinden 390'ı Obez"

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı bir son dakika açıklamasında bulundu. Sancaklı açıklamasında mecliste çok sayıda obez vekil olduğunu söyledi.

MHP'li Vekil: "600 Milletvekilinden 390'ı Obez"

Saffet Sancaklı 390 milletvekili obez.

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı bir son dakika açıklamasında bulundu. Sancaklı yaptığı açıklamada TBMM'de bulunan 600 vekilden 390'ının verilere göre obez olduğunu söyledi. "Önümde bazı veriler var, bu kadar vahim durumda olduğunu bilmiyordum." diyerek sözlerine başlayan Sancaklı, "Sağlık Bakanlığı'nın obezite raporu. Türkiye nüfusunun yüzde 31.5'u obezite, yüzde 34'ü aşırı kiloyla mücadele ediyor. Türkiye'de aşırı kilo ve obeziteyle mücadele eden vatandaşların sayısı nüfusun yüzde 65'i yani 83 milyonda, 54 milyon kişi. Bu ölçülere bakarsak, 600 milletvekilinin yüzde 65'i, yani 390 kişi obezite ve fazla kiloyla mücadele ediyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göreyse 53 ülkenin içerisinde Türkiye birinci sırada. Avrupa'da zaten birinci sıradayız." dedi.

PROJE HAZIRLANDI

Bu konu ile ilgili bir proje hazırladığını söyleyen Sancaklı, "Atatürk 1932'de bu vizyonu ortaya koyduysa biz de hep beraber bunu başarabiliriz. İlköğretim öğrenci sayısı 18 milyon Türkiye'de, üniversite öğrenci sayısı da 8 milyon. Peki, beden eğitimi dersleri ne kadar? İlköğretimden liseye kadar haftada iki ders, 40'ar dakika. Proje şu: İlkokul birinci sınıftan itibaren çocuğun yeteneğine göre bir spor dalı veriyorsunuz; futbol, güreş, basketbol, yüzme, halter neyse. Bir de sanatsal bir şey yüklüyorsunuz. En önemli şey bu ders sayısını artırmamız; hafta içi en az altı saat, altı ders. O branşta spor yapacaklar ve o sanatsal faaliyeti sürdürecekler. Bu çocuk 18 yaşına geldiğinde 12 sene spor ve sanat yapmış olacak. Bir beş sene de üniversite koyduğunuz zaman, 23 yaşına geldiğinde 18 sene spor ve sanat yapmış olacak." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA