Maymun Çiçeği Virüsünde Yeni Karantina Haberleri Geldi Korkutan Yayılma Açıklaması

Çıktığı günden beri hızla yayılmaya başlayan Maymun Çiçeği virüsü yeni ülkelerde de görülmeye başladı. Bazı ülkeler karantina kararı aldı. Bununla beraber korkutan bire açıklama geldi. Açıklamada bu virüsün çoktan yayılmış olduğu belirtildi.

Maymun Çiçeği Virüsünde Yeni Karantina Haberleri Geldi Korkutan Yayılma Açıklaması

Kovid-19’un etkisi henüz geçmemişken dünya bu seferde Maymun çiçeği virüsü ile sarsıldı. Avrupa ülkeleri, Kanada ve ABD’de görülen bu virüs etki alanını genişletiyor ve yeni ülkelerde de görülmeye başladı. Dün İsviçre ve İsrail’de ilk virüs vakaları görülürken, Arjantin ve Avusturya’da ilk resmi vakaları açıkladı. 

Genelde orta ve batı Afrika’da görülen ve ciltte kabarcık, kızarıklık, kaşıntı gibi semptomların yanı sıra yüksek ateş, lenf nodüllerinin şişmesi, üşüme gibi belirtiler gösteren ve ölüme sebebiyet verebilen maymun çiçeği hastalığı hızla yayılıyor.

Tek Koruma Çiçek Aşısında

Henüz bir tedavi yöntemi ve aşısı geliştirilmeyen Maymun çiçeği virüsü için şu an tek koruyucu yöntem olarak çiçek aşısı öne çıkıyor. Belli bir oranda koruma sağlayan çiçek aşısı dışından tedavisi bulunmuyor.

Karantina Kararları Açıklandı

Belçika geçen hafta yaptığı açıklama ile hastaların 21 gün karantinaya alınacağını duyurmuştu. Dün yapılan açıklama ile İngiltere’de karantina kuralları uygulamaya başlayacağını duyurdu. İngilizler 3 haftalık karantina kararı aldı.

İngiliz Sağlık Güvenliği Ajansı, yaptığı açıklamada “Maymun çiçeği bulaşanlar 21 gün işe gitmemeli ve bağışıklık sistemi zayıf olanlarla birlikte hamileler ve 12 yaşın altındaki çocuklarla temas etmemeli” duyurusunu yaptı.

Korkutan Açıklama

İngiliz Cinsel Sağlık Birliği Başkanı Dr. Claire Dewsnap yaptığı açıklama ile virüsün çoktan yayıldığını belirten korkutucu bir açıklama yaptı. Dr. Dewsnap, “Bu hastalığın cinsel sağlık hizmetlerine büyük bir etkisi olacak. Önümüzdeki birkaç haftada daha fazla vaka görebiliriz. Burada beni endişelendiren Avrupa genelinde vakaların görülmüş olması yani bu hastalık çoktan yayılmaya başladı” dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /