Maymun Çiçeği Virüsünde Kritik Uyarı Kapı Kolu Kağıt Para…

Dünyada koronavirüs ile mücadele hız kesmeden devam ederken bir yandan da maymun çiçeği virüsü yayılmaya devam ediyor. Uzmanlardan konu ile ilgili kritik uyarılar geldi.

Maymun Çiçeği Virüsünde Kritik Uyarı Kapı Kolu Kağıt Para…

gaziantep, gaziantep, Helvetica,sans-serif;">Maymun çiçeği virüsü yayılmaya başladıktan sonra özellikle Avrupa’da olmak üzere çok sayıda ülkede görülmeye başlandı. Türkiye’de de vaka sayıları 5’i bulurken bunlardan dördünün tedavisi tamamlandı.

Resmi verilere göre 6.617 vakanın görüldüğü ABD’de ünlü bir bilim insanı hastalığın yayılma yöntemlerini kamuoyu ile paylaşarak kritik uyarılarda bulundu.

Bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan Dr. Linda Yancey, “Bu virüs genelde ciltte temas yoluyla bulaşıyor. Fakat havadaki damlacıklarla da bazen bulaşabiliyor. Bu açıdan Covid-19’u anımsatıyor ama genelde bu şekilde bulaşmıyor. Fakat bu virüs esas olarak temas ile bulaşıyor” dedi.

Kağıt Para ve Kapı Koluna Dikkat

Dr. Yancey açıklamasının devamında virüsün bulaşma şekillerinden de bahsederek şu ifadeleri kullandı; ‘’Bu hastalığın genelde cinsel ilişkiyle bulaştığı söyleniyor fakat bunda da tensel temas var. Bu durum dans ederken de geçerli, öpüşürken de, tokalaşırken de ve hatta güreşirken ya da spor yaparken de geçerli. Temas yolu en büyük risk unsuru.

Bu virüsün para gibi nesneler üzerinde günlerce kalma ihtimali çok yüksek. Para, kapı kolu, alışveriş sepeti gibi nesneler hastalığın bulaşması için risk oluşturuyor” dedi.

Sosyal mesafenin önemine dikkat çeken uzmanlar dezenfektan ve sabunların bu virüsü öldürmede etkili olduğunu açıklıyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /