Maymun Çiçeği Virüsü Yayılmaya Devam Ediyor İlk Yasak Geldi

Maymun Çiçeği virüsü hız kesmeden yayılmaya devam ediyor. Açıklamalara göre 30 ülkeye yayılan Maymun çiçeği virüsünde ilk yasak geldi.

Maymun Çiçeği Virüsü Yayılmaya Devam Ediyor İlk Yasak Geldi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği virüsünün yayılmaya devam ettiğini ve 30 ülkeye görüldüğünü açıkladı. 30 ülkeye yayılan bu virüs 550 kişide görüldü. İlk yasak ise Nijerya’dan geldi. Hükümet tarafından virüsün yayılmasını engellemek için vahşi hayvan etinin satışının yasaklandığı belirtildi.

Korkutan Açıklama

DSÖ yetkilileri tarafından 30 ülkede 550 kişiye bulaşan virüsle ilgili yapılan açıklamada "İncelemeler sürüyor fakat virüsün kısa zamanda birçok ülkede görülmesi, tespit edilememiş bir yayılmaya işaret ediyor." denildi.

Hayvan Eti Pazarları Var

Nijerya’da resmi sayılara göre şuana kadar 30 vaka tespi edildi. Tarım Bakanı Muhammed Ebubekir, ülkede tüm vahşi hayvan avcıları ve tacirlerine iş durdurma talimatı verildiğini açıkladı.

Ülke genelinde fare, antilop, vahşi domuz, yılan ve şempanze gibi hayvanların etlerinin satıldığı çok sayıda pazar bulunuyor. Virüsün vahşi hayvan eti tüketilmesiyle bulaştığına dair kanıt olmasa da kararın önlem amacı taşıdığı belirtiliyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /