Kozmetik ürünlerinin yapamadığını o yapacak! Kepek sorununun kökünü kurutan doğal yöntem

Bu tarifi uyguladıktan sonra bir daha kepek sorunu yaşamayacaksınız! Tüm detaylar haberimizde.

Kozmetik ürünlerinin yapamadığını o yapacak! Kepek sorununun kökünü kurutan doğal yöntem

Doğal yöntemlerle kepek sorununuzu çözmek istiyorsanız bu haber tam size göre! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DOĞAL KEPEK KARŞITI TARİF

Soğan suyu saçların uyuması için gerekli kolajeni sağlar ve düzenli şekilde uygulandığında saçların sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Aynı zamanda kepek ve kafa derisi enfeksiyonlarını engellemeye yardımcı olur ve kaşıntıyı yatıştırır. Soğan suyu antioksidan açısından zengin olduğu için saç köklerini besler ve serbest radikallerin sebep olduğu hasarların önüne geçer. Aynı zamanda saçların erken beyazlamasını engeller. Soğan suyu içinde olan kükürt saç tellerini güçlendirir ve kırılmaların önüne geçer. Kafa derisinde olan kan dolaşımını iyileştirir ve saç köklerine oksijen ulaştırarak saçların sağlıklı olmasını sağlar. 

soğan suyunun saça faydaları

İlk olarak bir soğan soyulur ve küçük küçük doğranır. Daha sonra macun kıvamına gelene kadar mutfak robotunda karıştırılır. Macun süzülerek soğan suyu elde edilir. Bu su saç derisine ve saç köklerine doğrudan uygulanır. Saç derisine birkaç dakika masaj yapılır ve eşit şekilde dağıtılır. En az 30 dakika ile 1 saat arasında bekletilir ve hafif bir şampuanla ve soğuk suyla iyice durulanır. Bu tarifi uygulamadan önce alerjiniz olup olmadığını bilmeniz gerekir. Eğer alerjiniz olabileceğini düşünüyorsanız saç derisinin küçük bir kısmında test edebilirsiniz. Soğan suyunu uyguladıktan sonra kokulu şampuan kullanarak kokusunu giderebilirsiniz.