Koronavirüs 11 Ülkede (Koronavirüs Nedir , Hangi Hayvandan Nasıl Bulaşır?)

Koronavirüs dünyaya yayılmaya devam ediyor. Şimdiye kadar 17 kişi bu virüsten dolayı hayatını kaybederken virüsü taşıyanların sayısı 500 'ü geçti. Virüs son olarak Suudi Arabistan 'da görüldü.

Koronavirüs 11 Ülkede (Koronavirüs Nedir , Hangi Hayvandan Nasıl Bulaşır?)

Koronavirüs yayılmaya devam ediyor.

Çin 'de ortaya çıkan bir viüs tüm dünyayı ayaklandırdı. Çinde 17 kişinin ölmesi ile sonuçlanan vakalar sonrası diğer ülkeler teyakkuza geçti. Çin 'de görülen Koronavirüs , kısa sürede diğer ülkelere de sıçradı.

Çin 'de vücudunda virüs bulunan kişilerin sayısının 583 'e çıktığı bildirildi.  2019-nCoV olarak adlandırılan koronavirüs nedeniyle tüm dünya ülkeleri teyakkuza geçti. 

DİĞER ÜLKELERE DE SIÇRAMAYA BAŞLADI

İlk olarak Çin 'de görülen bu virüs kısa sürede yayıldı ve diğer ülkelerde de görülmeye başlandı. İlk olarak Tayland 'da görülen virüs , daha sonra Hong Kong 'a , Makao 'ya , Güney Koreye  sıçradı. 

Bu ülkelerin ardından Koronavirüs , Japonya, ABD ve Tayvan 'da görüldü. Son olarak Singapur Sağlık Bakanlığı ve Vietnam Sağlık Bakanlığı da ülkede koronavirüse rastlandığını doğrulamıştı.

Hindistan Devlet Bakanı bir son dakika açıklaması yaparak Suudi Arabistan'da görevli Hintli bir hemşirenin, virüs taşıdığını açıkladı.

HANGİ HAYVANDAN BULAŞIYOR?

Daha önce virüsün, Wuhan ’da yasa dışı hayvanların satıldığı bir pazar yerinden yayıldığı bildirildi. 

Çin medyasında yer alan haberlere göre, virüsün kaynağı yarasa ya da yılan olabilir.

Bazı uzmanlar ise virüslerin porsuk sıçanlarından gelmiş olabileceği görüşü üzerinde duruyor. Bu konuda bilim insanlarının çalışmaları devam ederken birçok ülkenin pek çok yerinde, kümes hayvanlarının dahi satışının yasaklandığı açıklandı.

Son olarak Suudi Arabistan 'da görülen virüse Türkiye 'de henüz rastlanmadı. 

SAĞLIK BAKANLIĞI 'NDAN ÖNLEM: TERMAL KAMERALARLA

Sağlık Bakanlığınca, Çin'den gelen tüm uçaklardaki yolcuların uçaktan inişte termal kameralarla taranması kararı alındı.