Korkutan Uyarı Geldi! Koronavirüste sert dalga başladı!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın'dan korkutan uyarı geldi. Aydın, özellikle Karadeniz Bölgesinde koronavirüste sert dalganın başladığını ve vaka sayılarının hızla yayılmaya başladığını duyurdu.

Korkutan Uyarı Geldi! Koronavirüste sert dalga başladı!

Koronavirüs vaka sayıların da son dönemlerde meydana gelen artışlar dikkat çekerken, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın'dan korkutan uyarı geldi. 

1 Mayıs sonrasında başlayan normalleşme sonrasında test merkezlerinin sayısının azaltıldığını belirten Aydın, vaka sayılarının tekrardan yükseldiğini ve yükselmeye devam etmesi durumunda mecvut test merkezlerinin yetersiz olacaını aktardı.Son günlerde vaka sayılarının artışa geçtiğine dikkat çeken Aydın, servislerde  artık pandemi sebebiyle yatışların tekrardan başladığını belirtti. Vaka sayılarının artışa geçtiğine dikkat çeken Aydın, bu şekilde  devam ederse, yeni test merkezlerinin açılacağını aktardı. Korunmanın önemine dikkat çeken Aydın, özellikle Karadeniz bölgesinde 15 Haziran'dan sonra vaka sayılarının yükseldiğini açıkladı.

"Kapalı Yerlerde Maske Takmak Gerekli"

Risk grubunda olan kişilerin korunması gerektiğini vurgulayan Aydın, kapalı yerlerde maske takmanın gerekli olduğunu söyledi ve "Şu an Türkiye’de haftada 25 ölüm var. 25 ölümden birisi olmak ister misiniz veya kim ister? ‘Bizim dışımızda birileri olsun’ diye insanlar hayal ediyor. Fakat o 25 kişinin içinde siz de olabilirsiniz. Bu sayıyı risk gruplarını bulaşıdan koruyamazsak, bu sayı artabilir."60 binde 25 kişi düşük bir orana karşılık geliyor. Fakat kimse bu orana girmek istemez. Hala ölüm riski olan bir hastalıkla karşı karşıyayız. Ve artması durumunda bu oranın da artacağını öngörebilmek mümkün." ifadelerini kullandı.

Bu Dalgayı Aşı ve Maskeyle Geçirmek Zorundayız

Son günlerde vaka artışının dalga haline geldiğini aktaran Aydın, yapılabilecek en güzel şeyin maske takmak olduğuna dikkat çekti ve bu durumu aşı ve maske ile geçirmek zorunda olduğumuza vurgu yaptı. Aydın, “Yapabileceğimiz en güzel şey; maske takarak bu dalgayı atlatmak. Hassas gruplarımız, immün sistemi zedelenmiş, 65 yaş üzeri insanlar, kronik hastalığı olanlar var. Bu dalgayı aşı ve maskeyle geçirmek zorundayız. Şu an sert dalga başlamış durumda ve bunu hafif atlatmanın yöntemleri belli. Bu dalgayı aşı ve maskeyle geçirmek zorundayız. Bu yöntemleri uygulamazsak farklı bir şey bekleyemeyiz” ifadelerini kullandı.