Kolajeni kremlerde aramayın! Kırışıklıkları ütü gibi açıp, saçlara dayanıklılık sağlıyor

Yaş ilerledikçe kolajen ihtiyaçlarınız artış gösterirken 20'li yaşlarınızdaki elastik yapısı kaybolur. Piyasada kolajen takviyesi olan ürünler yer alırken doğal yollara bu ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Kolajeni kremlerde aramayın! Kırışıklıkları ütü gibi açıp, saçlara dayanıklılık sağlıyor

Kolajenin eksikliği kırışıklıklara neden olurken cilt lekeri ise belirgin hale gelir. Vücuda kolajen desteği sağlanması için birçok ürün yer alıyor. En güçlü kolajen kaynaklarından birisi de propolistir. Propolisin içerisinde arıların kendi salgıları, reçine ve balmumu içerikler bulunuyor. Arılar, iğne yapraklı ağaçların ya da yaprak dökmeyen bitkilerin özünden propolis bileşikleri meydana gelmektedir.

Propolis üzerinde uzmanlar tarafından sıklıkla araştırmalar yapılırken cilt üzerindeki faydaları ise saymakla bitmiyor. Propolis kaliteli bir antioksidan olarak tercih edilir. Cildin bakımlı, canlı ve kusursuz görünmesine yardımcı olur. Propolis içeren bakım kremlerini düzenli kullanarak cildinizi dış etkenlere karşı güçlü etki yaratır.
kolajen etkisi
PROPOLİS CİLDE GENÇLİK AŞISI

Kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümü azalırken kolajen seviyesini artırmasıyla gençleşmesine yardımcı olunur. Cildin elastik yapısını koruduğu ve kolajen üretimini desteklediği için cildin kırışmasını da önler.

YARA İZLERİNE TEDAVİ
Propolis citteki yaraları, sıyrıkları ve çizgilerin tedavisinde kullanılır. Enfeksiyonları önlemek adına tercih edilirken tek başına kullanıldığı gibi ilaçlarla beraber cilt yüzeyine sürülür. Deri yüzeyini iyileştirerek daha pürüzsüz olmasını sağlar. Propolis özütleri, serumları ya da ham propolis kullanılır.

PROPOLİS KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Propolis seçimi yapılırken dikkat edilmesi gerekenler arasında sahte olup olmadığı yer alır. Aktardan alınırken güvenilir markalar tercih edilerek doğal olup olmamasına özen gösterin. Hassas ve alerjik bir cildiniz varsa propolis kullanımından önce uzmana danışmanız öneriliyor.