Kolajeni dışarda aramayın! Her lokması kolajen deposu çıktı: Lıkır lıkır içeceksiniz

Kolajen cildin yapısını destekler. Kolajen üretimi her yıl azalıyor. Bu tarif bir güzellik uzmanının gizli tarifidir. Peki kolajen koruma tarifi nasıl yapılır? İşte cevabı...

Kolajeni dışarda aramayın! Her lokması kolajen deposu çıktı: Lıkır lıkır içeceksiniz

Vücudumuz kendi başına kolajen üretebilir. Fakat, özellikle 25 yaş sonrası vücuttaki kolajen kaybı her yıl %1 oranı azalmaktadır. Öncelikle ihtiyacınız olan kolajeni üretebilmek için doğru ve dengeli beslenmek şarttır. Bu, beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için yaş, boy, cinsiyet ve kilo gibi temel özelliklerin dikkate alınması gerektiği anlamına gelir.

Yeterli ve dengeli beslenin. Sigara, alkol, stres, egzersiz eksikliği ve radyasyona maruz kalınması gibi faktörlerle birleştiğinde vücuttaki kolajen üretimi de olumsuz yönde etkilenmektedir. Bu faktörlerden en az birinin varlığı, yaştan bağımsız olarak kolajen üretimini azaltır.

Yeterli kolajen üretmek veya azalan kolajen üretiminizi artırmak için yapmanız gerekenler şunlardır:

* Haftada iki kez kırmızı et, üç kez de beyaz et (tavuk ve balık) tüketilmelidir. En zengin kolajen kaynakları, omega-3 kaynakları olan sığır eti, hindi, tavuk, organ etleri ve balıktır. Kemikli sığır eti uzun süre kaynatıldığında çorbaya kolajen karışır.

* Lütfen yumurta tüketin. Yumurta akı ve yumurta sarısı güçlü kollajen üretimi kaynaklarıdır.

* Çorbaya kemik suyunu ekleyin. Kemik suyu mükemmel bir kolajen kaynağıdır.

* Beslenmenizde yeşil yapraklı sebzelere mutlaka yer verin. Nane, adaçayı, roka, ıspanak, brokoli ve avokado gibi besinler kolajen üretimini destekler. C vitamini içeriği aynı zamanda üretimi engelleyen koşullarla da savaşır ve vücutta kolajen sentezini artırır.

* Günlük beslenmenizde kuruyemiş ve tohumlara mutlaka yer vermelisiniz. Ceviz, chia tohumu, taze çekilmiş keten tohumu, sarımsak, turunçgiller, süt ile süt ürünleri, kırmızı ve mor meyvelerin kolajen açısından zengin besinler olduğu söylenir.

* C vitamini açısından zengin meyve ve sebzeler tüketmelisiniz. Ananas, limon, greyfurt, portakal, havuç, kabak ve kivi C vitamini açısından zengin besinlerdir.

* Kükürt bileşikleri içeren yiyecekler yemek. Sarımsak, kereviz, zeytin çeşitleri, soya peyniri, soğan, yeşil soğan, salatalık ve muz gibi sebze ve meyveler tüketmelisiniz.

* Meyve tüketiminize kırmızı meyveleri dahil edin. Ahududu, böğürtlen, yaban mersini, çilek, kiraz, üzüm, elma, pancar ve kırmızı kapya biberi gibi besinler içeriğindeki güçlü antioksidanlarla kolajen üretimini teşvik eder. Güneşin zararlı ışınlarının cilt üzerindeki etkisini azaltır.

*Süt ve süt ürünlerini mutlaka tüketin. Beyaz peynir, süt ve soya sütünün kolajen üretimini desteklediği bilinmektedir.

Hazırladığımız tarif sayesinde cildinizi hem sıkı hem de elastik tutmanın sırrını öğreneceksiniz. İşte bu kolajen bombası karışımının detayları:

Baharat ve posanın birleşimi cilde karşı nazik olmasını sağlar. Uygulanan kolajen bombası formülasyonu cildinizi güzelleştirecektir. Peki kolajen üretimini doyurmak için bu tarifi nasıl hazırlayacaksınız?

KOLAJEN BOMBASI TARİFİ

Malzemeler:

İlik

1 tatlı kaşığı zerdeçal

1 tatlı kaşığı zencefil

1 tatlı kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu

Yarım limon

Yapılışı:

Kemikleri 1 yemek kaşığı sirke ve bol su ile düdüklü tencerede 4-5 saat haşlayın. İçerideki posayı kazıyın. 1 tatlı kaşığı zerdeçalı, zencefili, karabiberi, 1 yemek kaşığı kadar keten tohumunu ekleyip dilediğiniz kadar da limon sıkın. Blender yardımıyla karıştırın. Karışımı dondurma kalıplarına dökün ve buzdolabında saklayın.

Buz benzeri jel benzeri bir kıvama sahiptir. Buzdolabından çıkarıp hafifçe ezin ve sabahları aç karnına için.