Kış günlerinin turuncu mucizesi! Bu faydalarını hayatınızda ilk defa duyacaksınız!

Portakal ilaçların yan etkilerinden sizi kurtaracak! İşte ayrıntılar...

Kış günlerinin turuncu mucizesi! Bu faydalarını hayatınızda ilk defa duyacaksınız!

Portakal suyu, bazı ilaçların vücuttaki etkisini değiştirebilecek maddeler içermektedir. Bu nedenle portakal suyu tüketimi, belirli ilaçları kullanan kişiler için risk oluşturabilmektedir.

Celiprolol adlı yüksek tansiyon ilaçlarının etkinliği portakal suyuyla artabilmektedir. Bu ilaçları kullanan kişilerin portakal suyu tüketimini sınırlandırması gerekmektedir. Aksi takdirde tansiyon değerlerinde istenmeyen yükselmeler görülebilir.

Benzer şekilde kolesterol ilaçlarından pravastatinin etkisi de portakal suyuyla etkileşime girebilmektedir. Bu ilaçları kullanan hastaların portakal suyu alımı, doktorlarıyla görüşülerek ayarlanmalıdır.

portakalın faydaları

Alerji tedavisinde kullanılan fexofenadin içeren ilaçların etkinliği de portakal suyuyla azalabilmektedir. Bu ilaçları kullanan alerji hastalarının da portakal suyu tüketimine dikkat etmesi gerekmektedir.

Parazit ilaçlarının vücuttaki seviyesi de portakal suyuyla artabilmektedir. Bu nedenle parazit tedavisi gören kişilerin portakal suyu alımı sınırlandırılmalıdır.

Son olarak 1 yaşından küçük bebeklerde alerji riski nedeniyle portakal suyu tüketiminden kaçınılmalıdır. Anneler bebeklerine portakal suyu vermemelidir.

Bu bilgiler ışığında, ilaç kullanan kişilerin mutlaka doktorlarıyla portakal suyu tüketim miktarlarını görüşmeleri ve gerekiyorsa sınırlandırmaları önerilmektedir. Böylece ilaçların etkinliği ve yan etkileri konusunda riskler en aza indirgenebilecektir.