Kış boyu ter kokusunu önlüyor! Doğal tarifle deodorant kullanmanıza bile gerek kalmayacak

Kazaklardan ötürü oluşan ter kokularını önlem için yöntemler araştırılıyor. Sıcak tutan yapılarından ötürü terlemeye yol açabilirler ve bu da kazaklarda oluşan kötü koku oluşmasına neden olunur. İşte ter kokusunu önlemek için etkili yöntemler...

Kış boyu ter kokusunu önlüyor! Doğal tarifle deodorant kullanmanıza bile gerek kalmayacak

Ter kokusunun kazaklardan oluşmasını engellemek için bazı önlemler alınması gerekiyor. Kazaklarda oluşan kötü kokusunun engellenmesi ve giderilmesi için o yöntemler haberimizde yer almaktadır.

TER KOKUSUNU ÖNLEME YÖNTEMLERİ

-Kazak alırken öncelikli olarak kumaşın doğru olup olmamasına dikkat edilir. Özellikle pamuk ve yün gibi terlemeyi azaltırken cildin nefes almasına izin verir.

Ter kokusu

-Kazakların kullanılmadan önce havalandırılması gerekir. Kazakları dışarıda asarak birkaç saat bekletilerek hava alan bir alanda kurutma işlemi yapılır. Ter ve kötü koku molekülleri uçar ve kazak taze olarak saklanır.

-Kazaklar, genellikle giysilere bakılarak az yıkanırken sık yıkamak, kumaşın yapısı bozulur. Terliyken giyilen kazaklar sık sık yıkanması önerilir.

-Kazak giymeden önce doğru iç giyim giyilmesi öneriliyor. Pamuklu iç çamaşırları, teri emen ve cildin havalanmasına izin verilir. Sentetik iç çamaşırlar ise terlemeyi artırarak kötü koku oluşumuna neden olunur.