Kinder Ürünleri Nedeniyle Salmonella Bakterisi 324 Kişiye Bulaştı!

Kinder süpriz ve çikolata üreticisi Ferrero'nun diğer ürünlerinde bulunan Salmonella bakterisi nedeniyle 12 farklı ülkeden en az 324 kişide Salmonella enfeksiyonu tespit edildi.

Kinder Ürünleri Nedeniyle Salmonella Bakterisi 324 Kişiye Bulaştı!

Bulaşan Ülkeler Ve Vaka Sayıları 
Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'ne (ECDC) göre en fazla enfeksiyonun tespiti  doğrulanmış 102 vaka ile İngiltere oldu. Fransa'da da 73 kişiye Salmonella bakterisi bulaştı.
BBC Türkçe'nin haberine göre, Belçika'da en az 62 kişi, Ferrero ürünlerinden kaynaklı Salmonella bakterisine yakalanırken, Almanya ve İrlanda'da da doğrulanmış 15'er vaka tespit edildi.

Bakanlıktan Kinder açıklaması: Bakterili çikolata İthal edilmedi

Ferrero tarafından üretilen çikolatalarla bağlantılı olarak İsviçre'de 41 kişiye bakteri bulaşırken, Hollanda, Avusturya, Danimarka, Lüksemburg, İsveç, İspanya ve Norveç'te de doğrulanmış enfeksiyonlara rastlandı.

ECDC'den yapılan açıklamaya göre, Salmonella bakterisinden en fazla etkilenen yaş grubu  16 yaşından küçük çocuklar oldu. Bu çocukların yüzde 41'i hastaneye kaldırıldı.
İlk Salmonella bakterisinin Şubat ayında İngiltere'de ortaya çıkması üzerine Avrupa çapında araştırmalar  başlatıldı.

Bakterinin,  İtalya merkezli Ferrero'nun Belçika Arlon'daki fabrikasında 15 Aralık'ta ortaya çıktığı tespit edildi.Belçika'daki tesiste, Kinder Sürpriz başta olmak üzere, çok sayıda çikolata markası üretilmektedir.

Çikolata ürünleri için hammadde içeren bir tank filtresinde saptanan Salmonella bakterisi konusunda Ferrero yetkililerinin, resmi makamları bilgilendirmediği ortaya çıkınca, Belçika makamları, fabrikayı mühürledi.

ECDC'ye göre, salgının olası kaynağı olan Belçika Arlon'da üretilen çikolata ürünlerinin hepsi  raflardan toplandı. ECDC, küresel çapta Ferrero ütünlerinin toplatılmasının, Salmonella bakterisi bulaşma riskini aza indirdiğini bildirdi.