Kemik erimesini durduruyor, kemikleri demire çeviriyor! Her gün bir kez için

Kemik erimesinin önüne geçmek için tavsiyeler yapılırken her gün 1 bardak tüketilmesi gerektiği uzmanlar tarafından belirtildi. Kemik sağlığını etkileyen faktörler yaşla sınırlı olmazken cinsiyet, aile öyküsü ve vücut boyutları ise önemli rol oynar.

Kemik erimesini durduruyor, kemikleri demire çeviriyor! Her gün bir kez için

Sağlıklı beslenmenin önemi sıklıkla belirtilirken mineral almak kemik sağlığını korumaktadır. Güçlü kemiklere sahip olmak için sadece ne yediğinizde değil, aynı zamanda ne içtiğinize de dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu nedenle her gün bir bardak süt içilmesi gerektiğine vurgu yapılmaktadır.

süt
SÜT VE SÜT SEÇENEKLERİ
Süt içmek sağlıklı kemiklere sahip olmanız için önemli rol oynarken proteinli sütler süt alternatifleri, kemik sağlığını desteklerken yüksek miktarda D vitamini, kalsiyum ve protein barındırır.
Proteinli veya güçlendirilmiş sütler, normal sütlere bakıldığında önemli ölçüde doğal olarak bulunmayan ekstra vitamin ve minerallerden oluşturulur.
Laktoz intoleransınız olduğunda ya da inek sütü tüketmeyi sevmeyenler için vitaminlerden oluşan süt alternatiflerine tercih edilebilir. Buna örnek olarak ise soya, yulaf, pirinç, hindistancevizi , kaju ve badem gibi bitki bazlı süt seçeneklerini tüketebilirsiniz.