Kelle paça çorbasından kolay ancak daha yararlı! Hastalıklara karşı kalkan oluşturuyor

Doktorlar, kelle paça çorbasından daha iyileştirici özelliği olduğu söylenen yeşil mercimek çorbasını öneriyorlar..

Kelle paça çorbasından kolay ancak daha yararlı! Hastalıklara karşı kalkan oluşturuyor

Halk arasında genel olarak kara şimşek olarak bilinen yeşil mercimek çorbasının sağlığa iyi geldiği aşikardı. Sağlığa çok fazla faydalı olan yeşil mercimek çorbası, vücudu tepeden tırnağa zararlı bakteri ve hastalıklardan koruyor.

"Lezzeti ikiye katlayacak tüyolar"

Yeşil mercimek çorbası, erişteyle eşleştirildiğinde doyurucu bir tada sahip olduğundan çocuklar için de tavsiye ediliyor.

Püf Noktası: Yeşil mercimek çorbasını pişirmeden önce daima kaynar suyu süzün. Yemeğin lezzetini ve aynı zamanda besin değerini arttırmak için ev yapımı et veya tavuk suyu kullanabilirsiniz. Böylece yemekleriniz daha dinlendirici ve daha lezzetli olacak.

Yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler:

1 su bardağı yeşil mercimek

1 adet orta boy kuru soğan

1 diş sarımsak

4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1/2 su bardağı erişte (kesme makarna)

5 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı pul biber (arzuya göre)

Yeşil mercimek çorbası

Hazırlanışı:

Yeşil mercimek çorbası yapmadan önce mercimekleri üzerini kapatacak kadar suda haşlayın. Daha sonra soğanı ve sarımsağı doğrayın, yağda altın rengi olana kadar kızartın.

Bu arada pişen mercimeği tamamen süzün ve bir kenara koyun. Kavrulan soğan ve sarımsağın içine domates ve biber salçasını ekleyip iyice karıştırın. Erişteleri ekleyin ve 2 dakika daha karıştırarak kızartın.

Haşlanmış yeşil mercimeği ekleyin. Daha sonra tuz, karabiber, pul biber, nane ekleyin. Son olarak kaynar suyu ekleyin ve karıştırın. Çorbanızı 15 dakika pişmeye bırakın. Afiyet olsun.