Karnabahar haşlarken bilinmesi gereken pratik tüyo! Böyle yapılırsa tüm vitamini içine hapsediyor

Faydaları saymakla bitmeyen karnabaharı haşlarken sağlık açısından daha faydalı olabilmesi adına nelerin yapılması gerekiyor belli oldu.

Karnabahar haşlarken bilinmesi gereken pratik tüyo! Böyle yapılırsa tüm vitamini içine hapsediyor

Karnabaharın sağlığa olan faydaları saymakla bitmez. Karnabaharın yararlarından faydalanmak için de pişirirken gerekli önlemlerin alınması tavsiye edilir.

Süt ve maydanoz, gerçekte karnabaharın kokusunu azaltır ve tadını iyileştirir.

Karnabaharı pişirdikten sonra buzlu veya soğuk suya koyun. Bu, kıvamının etkilenmediği ve besin değerinin korunduğu anlamına gelir.

Karnabahar haşlarken bilinmesi gereken pratik tüyo

KARNABAHARIN FAYDALARI

Karnabahar, midenin boşalmasını yavaşlatarak tokluğu artıran ve iştah durumunu dengeleyen mükemmel bir diyet lifi kaynağıdır. Ayrıca kan şekeri seviyelerinin daha düzenli yükselmesi konusunda destek verir.

Karnabahar lifi bağırsak hareketliliğini düzenler, aynı zamanda bağırsak sağlığını korur. Karnabahar tüketmek lif alımınızı artırabilir, kan kolesterol düzeylerini kontrol edebilir ve kalp sağlığını geliştirebilir.

Karnabahar, kanser hastalığına karşı koruma sağladığı bilinen izotiyosiyanatlar da içerir. Bu bileşikler hücre ölümünü kontrol eder ve kanserojenlerin vücuttan atılmasına yardımcı olmaktadır. Karnabahardaki antioksidanlar bakteriyle birlikte virüslere karşı da çalışır.

Karnabaharın %90'ı sudur. Karnabahar, besinlerden su alımını arttırması ve enerji içeriğinin düşük olması nedeniyle diyetlerde tercih edilmektedir.