Kansere karşı birebir etkili enfes çay! O ülkede kanser hastalığını bıçak gibi kesti

Kansere kalkan olan Japonların ısrarla önerdiği mucize çay olarak değerlendirilen sarımsak çayı dikkat çekti. Sarımsak çayıyla ilgili detay haberimizde…

Kansere karşı birebir etkili enfes çay! O ülkede kanser hastalığını bıçak gibi kesti

Kanseri Savunmada Rol Oynayan Japonların Tavsiyesi : Sarımsak Çayı!

Son günlerde Japon hekimlerin ısrarla önerdiği şaşırtıcı bir sağlık destanı meydana çıktı: sarımsak çayı. Doğal bir antibiyotik olan sarımsak, birçok hastalığın önlenmesinde ve tedavisinde etkili bir unsurdur. Kolesterol ve kan şekeri düzenlemesindeki benzersiz özelliğiyle dikkat çeken sarımsak, özellikle Japon doktorlar tarafından bazı kanser türlerine karşı koruyucu olarak vurgulanmaktadır.

Sarımsak çayının geniş bir sağlık yelpazesi bulunmaktadır. Mide sağlığından cilt güzelliğine, bağışıklık sisteminden kalp-damar sağlığına kadar birçok alanda fayda sağlayan bu bitkisel içecek, mide içindeki zararlı bakterileri temizleyerek mide rahatsızlıklarını önlemede etkili olur. Aynı zamanda, içeriğindeki antibakteriyel özelliklere sahip yağlar sayesinde göğüs tıkanıklığını hafifletir ve gece rahat bir uyku çekmeye yardımcı olabilir.

sarımsak çayı

Cildin sağlığını destekleyen sarımsak çayı, antioksidan özelliği sayesinde ciltteki mantar, sivilce ve akne gibi problemleri ortadan kaldırırken, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur. Soğuk algınlığı ve enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde etkili olan sarımsak çayı, saç sağlığı için de oldukça etkilidir. Saç derisi ve köklerini canlandırarak saç kırıklarını önlemek adına saç diplerine masaj yapmak önemli bir uygulamadır.

Bunun yanında sarımsak çayının kalp ve damar sağlığını koruma özelliği, kanserli hücrelerin yayılmasını engelleme, Alzheimer hastalığını önleme gibi etkileri de bilinmektedir. Antioksidan özelliği sayesinde vücuttaki toksinleri atar ve yağ yakımını hızlandırır.

Sağlığınıza Desteği Artıran Sarımsak Çayı Hazırlama Rehberi

İşte adım adım sarımsak çayı tarifi!

Gerekli malzemeler şunlardır: 3 diş sarımsak, 3 adet zencefil ve 1 çay kaşığı limon suyu.

İlk adım, zencefilleri robot veya havanda toz kıvamına getirmektir. Ardından, 1,5 su bardağı suyu alarak zencefilleri kaynatmalısınız. Ancak dikkat edin, zencefilleri aşırı kaynatmak, içerdikleri faydalı maddelerin kaybına neden olabilir. Bu yüzden 2-3 dakika kaynatmak yeterli olacaktır.

Üç diş sarımsağı iyice ezdikten sonra zencefilli suya ekleyin. Bu adım, sarımsakların suya karışarak çayın içeriğine daha etkili bir şekilde nüfuz etmelerini sağlar. 

Sarımsakları ekledikten sonra ocağı kapatın ve kabın üstünü bir bezle örtün. Bu aşamada karışımın 10 dakika süresince demlenmesine izin vermek, sarımsak ve zencefilin özlerini suya bırakmasını sağlar. 

Demleme süresinin ardından karışımı süzerek temiz bir kaba alın. Daha sonra, bardağınıza limon suyu sıkarak çayınıza hafif bir asidik tat katabilirsiniz. Ancak unutmayın, sarımsak çayının aroması size çok keskin gelirse, lezzetini biraz daha yumuşatmak için içine bal eklemeyi düşünebilirsiniz.

Fakat uzmanlar, günlük tüketimi üç bardaktan fazla olmamak kaydıyla sarımsak çayının sağlıklı bir şekilde kullanılmasını önermektedir. Ayrıca, bal eklemeksizin tüketilmesinin, özellikle kilo vermek isteyenler için daha uygun olduğu belirtilmektedir.