Kanserden kurtulmak isteyen bu besinleri sofradan eksik etmiyor! Artık kanser sizden korkup kaçacak

Sağlıklı olmak için değil kanserle de savaşan besinler tüketmek istiyorsanız bu haber tam size göre. Bu 5 besin kanserle savaşıyor. Peki bu besinler nelerdir? İşte ayrıntılar.

Kanserden kurtulmak isteyen bu besinleri sofradan eksik etmiyor! Artık kanser sizden korkup kaçacak

Vücudunuzun kanserle savaşmasını sağlayan yemeniz gereken bazı besinler var. Bu besinler bağışıklık sisteminizi güçlendirir, kanserle savaşır.

Şekerli gıdaları, yüksek oranda işlenmiş gıdaları, fast foodları, kırmızı eti, alkolü ve yağları sınırlamak vücudunuzu sağlıklı tutmak için iyi bir başlangıçtır. Ancak sadece sağlıklı değil aynı zamanda kansere karşı da korunmak istiyorsanız beslenme limitleri koymak yeterli görülmemektedir. Uzmanlar, hayatınıza beş temiz gıda eklemenin kanserle savaşmaya yardımcı olabileceğini söylüyor.

KANSERLE SAVAŞAN 5 BESİN

1)FASULYE VE DİĞER BAKLAGİLLER

fasulye

Fasulye, mercimek ve bezelye gibi baklagiller mükemmel bir lif kaynağıdır. Dünya Kanser Fonu'nun raporuna göre lif açısından zengin gıdalar kanser riskiyle mücadeleye yardımcı oluyor.

2)TURPGİL SEBZELER

borkoli

Ulusal Kanser Enstitüsüne göre brokoli, karnabahar, Brüksel lahanası, lahana, roka ve lahana gibi turpgiller, K, C ve E vitaminleri gibi karotenoidler adı verilen ve kanser önleyici özelliklere sahip önemli vitamin ve mineraller içerir.

3)HAVUÇ

havuç

Amerikan Kanser Araştırmaları Enstitüsü'ne göre havuç, içerdiği fitokimyasallar sayesinde kanser önleyici özellikleriyle öne çıkıyor.

4)ZEYTİNYAĞI

zeytinyağı

Çalışmalar, yüksek zeytinyağı tüketiminin meme kanseri, mide-bağırsak kanseri, idrar yolu ve kolon kanseri dahil olmak üzere her türlü kanser riskini azaltabildiğini göstermektedir.

5)DOMATES

domates

Likopen, domateslerin parlak kırmızı renginden ve kanser önleyici özelliklerinden sorumlu olan, domateslerde bulunan bileşiktir. Bazı çalışmalar, daha fazla likopen ve domates tüketiminin prostat kanseri riskini azaltabileceğini göstermiştir.