Kanserden korunmanın 7 yolu! Ufak değişiklikler hayat kurtaracak

Kanserden korunmanın 7 yolu ile kanser riskinizi en aza indirebilirsiniz. Konu ile ilgili yapılan araştırma sağlıklı yaşam tarzı seçeneklerinin kanserle mücadeledeki etkilerini vurgulayarak, bireylerin bu önerilere uyum sağlamalarının kanser riskini önemli ölçüde azaltabileceğini gösterdi. İşte ayrıntılar...

Kanserden korunmanın 7 yolu! Ufak değişiklikler hayat kurtaracak

Kanser, günümüzde ciddi bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkmakta ve bu hastalıktan korunma yöntemleri büyük önem taşımaktadır. Yapılan bir araştırmaya göre, belirli yaşam tarzı seçenekleri uygulayarak kanser riskini yüzde 30'a kadar azaltmak mümkün. Sigara içmek, işlenmiş gıdaları tüketmek gibi kanser riskini artıran faktörlerden uzak durmanın yanı sıra, sağlıklı yaşam tarzı seçeneklerini benimsemek de koruyucu bir etki sağlıyor.

KANSERDEN KORUNMANIN YOLLARI

1

Araştırmada ortaya çıkan 7 yaşam tarzı seçeneği arasında kırmızı et tüketimini sınırlamak, şekerli içeceklerden kaçınmak, dengeli ve lifli beslenmek, düzenli fiziksel aktivite, sağlıklı kiloyu koruma, fast food alımını sınırlama ve alkolü bırakma yer alıyor. Birleşik Krallık'taki Newcastle Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen çalışma, bu önerilere daha fazla uyan katılımcıların kanser riskinde belirgin bir azalma gösterdiğini ortaya koydu.

Çalışmada yer alan 94.778 yetişkin katılımcı üzerinde yapılan test sonuçları, her bir öneriye uymanın kanser riskini yüzde 7 oranında azalttığını gösterdi. Ayrıca, uyum skorundaki her bir puanlık artışın meme kanseri riskini yüzde 10, kolon kanseri riskini yüzde 10, böbrek kanseri riskini yüzde 18, yemek borusu kanseri riskini yüzde 16 ve genel kanser riskini yüzde 22 oranında düşürdüğü tespit edildi. Bu bulgular, sağlıklı yaşam tarzı seçeneklerinin kanserden korunmada etkili bir strateji olabileceğini gösteriyor.