Kanserde Ölüme Son! Kanser Hastaları için Muhteşem İlaç Geliştirildi

Yıllardır devam eden ve her geçen gün daha fazla kişiyi kendisine çeken kanser üzerine yeni gelişmeler yaşandı. Geliştirilen bir ilaç sayesinde artık kanser hastalarının ölüm riski en aza indirgendi.

Kanserde Ölüme Son! Kanser Hastaları için Muhteşem İlaç Geliştirildi

Kanser ilaçları isimleri ve fiyatları sağlık konusunda en çok konuşulan konular arasında kendisini gösteriyor. Her geçen yıl yeni bir ilaç piyasaya sürülmeye çalışılıyor. Ancak ne yazık ki kanser çeşitlerine yakalanan hastalarda ölüm korkusu baş gösteriyor.

Akciğer Kanserinde Ölümü Engelleyen İlaç

En pahalı kanser ilacı çeşitlerinden tutun da hemen her ilaç kanser hastalarının daha iyi bir yaşam sürmesi için piyasaya çıkıyor. Kanser alanında yaşanan son gelişme ise akciğer kanseri üzerine oldu. Akciğer kanserine yakalanan hastalarda ölüm riskini yarı yarıya azaltan bir ilaç piyasaya sürüldü.

Akciğer Kanseri Yeni İlacı Nasıl Alınır?

SGK’nın ödediği kanser ilaçları ve ödenmeyen ilaçların varlığı söz konusu. Ancak yeni yapılan bir araştırmaya göre Osimertinib isimli akciğer kanseri ilacı ölüm riskini tamı tamına %51 oranında azaltıyor. Yeni bulunan kanser ilacı akciğer kanseri hastalarını sevindirecek gibi duruyor.