Kahveyi böyle içenler hüsrana uğrayacak! Vücudunuza ne yaptığını ilk kez duyacaksınız

Kahve dünya çapında en çok tüketilen içeceklerden biri olarak popülerliğini koruyor. Yeni bir güne enerji dolu başlamak, zihinsel uyanıklığı artırmak veya sadece eğlence amaçlı bir fincan kahve içmek birçok insan için günlük bir alışkanlık haline geldi. Fakat kahvenin birçok faydası olmasına rağmen aşırı tüketimi bazı sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. İşte detaylar...

Kahveyi böyle içenler hüsrana uğrayacak! Vücudunuza ne yaptığını ilk kez duyacaksınız

Kahvenin sağlık açısından bazı yararları olsa da aşırı tüketimi zararlı olabilir. Her kişinin vücudu kafeine farklı tepki verebilir, bu nedenle kahve tüketimini kendi vücut ihtiyacınıza göre ayarlamak önemlidir. Güne kahvesiz başlayamayanlar bu haberi sizler için derledik. Detaylar haberimizde...

su

ÖYLE ÇOK ZARARI VAR Kİ! SİZ SİZ OLUN KAHVEYİ BÖYLE TÜKETMEYİN

Kahve, ölçülü ve düzenli tüketildiğinde sağlığınıza oldukça faydalıdır. Ancak kahve yanlış tüketildiği takdirde sağlığınıza ciddi zararlar verebilir.

Pek çok insan yeni bir güne kahvesiz başlamak istemez. Uyandıktan hemen sonra aç karnına kahve içmek ciddi sağlık riskleri oluşturur. İşte aç karnına kahve içmenin zararları... Sabahları aç karnına içilen kahve, mide asidini artıran asitli bir içecektir. Açlık nedeniyle midede asidi dengeleyecek besin kalmaz. Bu durum asit miktarının artmasına ve mideye zarar vermeye başlamasına neden olur. Aç karnına kahve içme alışkanlığı, mide yanmasına, ağrıya, hazımsızlığa, ileride ülser, gastrit gibi hastalıklara yol açabileceği için bir an önce bırakılmalıdır.

Sabahları aç karnına kahve içerseniz vücudunuzdaki kan şekeri seviyesi hızla yükselir. Bu durum ileride diyabetin gelişmesine zemin hazırlamaktadır. Kahve içmeden önce kahvaltı yapmak bu riski ortadan kaldırabilir. Uzmanlar özellikle sabahları kahve içmeden önce içecek bir şeyler tüketilmesini öneriyor.

Sabahları aç karnına kahve içmek daha hızlı etki gösterir. Eğer vücutta kahvenin etkilerini ortadan kaldıracak lif içeren besinler yoksa, kahve kana karıştığında etkisi doruğa ulaşır. Kahve içerken kendinizi gergin, sinirli veya endişeli hissediyorsanız bu durumu gidermek için kahvenin yanı sıra lif açısından zengin besinler de tüketmelisiniz.

Kahvedeki kafein doğal kortizol dengemizi bozar. Kortizol vücudunuzun enerjik hissetmesine yardımcı olan bir hormondur. Sabahları sıklıkla aç karnına kahve içen kişiler, düşük kortizol seviyelerinden ve uyku düzenlerinde problemlerden muzdariptir. Daha sağlıklı bir uyku programı sürdürmek için tok karnına kahve için.