Kahvaltıda yumurta yerine bunu tüketin! Hem kalbi hem gözü koruyor

Avokadonun yararları saymakla bitmiyor. İşte avokado mucizesi....

Kahvaltıda yumurta yerine bunu tüketin! Hem kalbi hem gözü koruyor

AVOKADOYU KAHVALTILARINZDAN EKSİK ETMEYECEKSİNİZ.!!!!

Antioksidan açısından oldukça yüksek olan avokado faydaları ile yumurtanın önüne geçiyor. İşte avokado hakkında bilmeniz gerekenler….

VOKADO

Ceviz, bal ve limon üçlüsüne oldukça yakışan ve tüketenler açısından faydaları çok olan avokado özellikle içerisinde barındırdığı doymamış yağlarla bir eşi benzeri olmayan bir yiyecek. Aslında bir meyve olan ve kahvaltılarda da oldukça tüketmeye elverişli olan avokado sağlığına düşkün olanların sofrasından eskit etmeyeceği bir besin değerine sahip.

AVOKADO NASIL YENİYOR? Şekil itibari ile bir armut formunda olan ve içinde oldukça büyük bir çekirdeği bulunan Avokado. Olgunluğa ulaştığında tüketiliyor. Dış kabuğunda kahverengi oluşumlarla olgunluğa ulaşan ve yemeye hazır hale gelen avokadoyu eğer hemen tüketecekseniz yuMuşak olanlarını tercih etmenizde fayda var. Çünkü avokadolar bir den olgunlaşmıyor. Yenmesi için birkaç gün daha beklenmesi gerekebiliyor. Kahvaltılarda tek başına tüketebileceğiniz avokado aynı zamanda yemeklere lezzet vermek içinde iyi bir seçim olabilir. İşte faydaları saymakla bitmeyen ve şifa kaynağı olan Avokado hakkında bilmeniz gerekenler….

AVOKADONUN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ

Yüksek Besin Değerine sahip olan ve içerisinde Potasyum, lif, vitamin K, vitamin E, vitamin C ve B-vitaminleri aynı anda bulunduran avokado özellikle kalp sağlığı için oldukça önemli bir besin. İçerisinde çok sayıda doymamış yağ barındıran ve bu sayede de kalp damar sağlığını koruyan veantioksidan bakımından da oldukça güçlü bir meyve olan avokado özellikle C vitamini, E vitamini ve beta-karoten içeridiğinden dolayı hücre yenileyici bir besindir. Avokado, aynı zamanda sindirim sistemini desteklediği ve lif bakımından da zengin bir besin olduğu için özellikle diyet yapanlar tokluk hiisi veriğinden dolayı sıkça kahvaltılarına eklerler. Kilo Kontrolü ve Metabolizma Hızlandırmada da oldukça iyi olan avokado içeriğindeki değerli yağlarla cildi besler ve korur.