Kahvaltıda bunları tüketene hastalık uğramıyor! Canan Karatay ideal kahvaltının sırrını verdi

Kahvaltı güne güzel başlamak için en önemli öğün olarak bilinir. Peki sağlıklı yaşam sürmek için kahvaltıda ne yemelisiniz? Sağlıklı beslenme konusundaki uyarıları ve kitaplarıyla tanınan iç hastalıkları uzmanı Canan Karatay'dan sağlıklı kahvaltı önerilerini haberimizde sizler için derledik.

Kahvaltıda bunları tüketene hastalık uğramıyor! Canan Karatay ideal kahvaltının sırrını verdi

Uzun yıllardır sağlıklı beslenme alanındaki önemli açıklamalarıyla dikkat çeken Dahiliye Uzmanı Canan Karatay'ın önerilerini sizler için özetledik.

Canan Karatay'ın önerdiği diyet geleneksel Akdeniz diyetidir. Karatay için kahvaltı sağlıklı yaşamın önemli adımıdır. Güne bu önerilerle başlayın, daha enerjik ve aynı zamanda sağlıklı bir gün geçireceksiniz. Uzman isim, ayrıca kahvaltı tabaklarında çok kısıtlayıcı olmaktan kaçının diyor. Yediğiniz tabak zengin malzemeli yemeklerden oluşmalıdır. Peki nedir bu besinler? İşte detaylar...

Yumurta

Canan Karatay'a göre yumurta kahvaltının vazgeçilmezidir. Yumurta protein açısından zengindir ve sınırsız miktarda yenilebilir. İster haşlanmış, ister yarı haşlanmış, ister sahanda yumurta...

Kahvaltıda bunları tüketene hastalık uğramıyor

Zeytinyağı ile az tuzlu peynir

Kahvaltı tabağınıza kesinlikle zeytinyağı ve ayrıca az tuzlu beyaz peynir eklemelisiniz. Bu şekilde sağlıklı yağlar ve protein almış olacaksınız. Ayrıca, bu ikili kahvaltınızı besleyici hale getirecektir.

Kahvaltınızda mutlaka taze sebzelere yer verin. Domates ile salatalık vitamin ve diyet lifi açısından zengindir. Karatay, ayrıca kahvaltı tabaklarının taze sebze içermesi gerektiğine inanıyor.

Yeşillikler ve zeytin

Kahvaltı tabağınıza yeşillik eklemek vitamin ile birlikte mineral alımınızı artıracaktır. Aynı anda çok fazla zeytin tüketmek sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur.

Çiğ kuru yemiş

Kahvaltı tabağınızda bir avuç ceviz veya fındık olmalı. Bu, kahvaltınızı daha da doyurucu hale getirecektir. Canan Karatay, kahvaltıyı sağlıklı yaşamın önemli adımı olarak görüyor.

Aynı zamanda Karatay'ın önerilerini bir kez uygulamak yerine günlük yaşamınıza dahil etmeye çalışın. Sağlıklı beslenmenin uzun vadeli etkileri olan bir adım olduğunu unutmayın. Bu diyete ek olarak düzenli egzersiz ve yürüyüşler de sağlıklı bir yaşam tarzını destekleyebilir.