Japonlar işin sırrını biliyor! Her gün tüketende ne yorgunluk ne halsizlik kalıyor

Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve organların normal çalışmasını sağlamak için iyi beslenmek önemlidir. Bazı özel bitki çaylarının vücutta iyileştirici etkileri bulunmaktadır. Bunlardan biri karabuğday bitkisinin kabuğu çıkarılmış tohumlarından olan kavrulmuş karabuğday tohumlarından yapılan bir çay türü olan karabuğday çayıdır. Düzenli olarak karabuğday çayı içerek vücudunuzu ve sağlığınızı bazı hastalıklardan koruyabilme şansınız bulunuyor.

Japonlar işin sırrını biliyor! Her gün tüketende ne yorgunluk ne halsizlik kalıyor

Japonca'da soba çayı ya da "soba-cha" olarak da tanımlanan karabuğday çayı, bilindiği üzere karabuğday bitkisinin kavrulmuş, kabukları soyulmuş karabuğday tohumlarından yapılan çay türüdür. Karabuğday, ismine rağmen buğdayla alakası olmayan ve glutensiz olduğundan glutene karşı hassasiyeti olan kişiler için uygun seçimdir.

Karabuğday tohuma benzeyen bir tahıldır. Besleyicidir, antioksidanlar bakımından zengindir ve yaygın olarak un, erişte gibi çeşitli gıdalarda kullanılmaktadır. Karabuğday çayının vücuda birçok faydası olduğu gibi sağlıklı kilo vermede de oldukça etkilidir. Bilecik bölgesinde bol miktarda bulunan karabuğday çok sayıda amaca faydalıdır.

KARABUĞDAY ÇAYI HAZIRLANIŞI?

karabuğday çayı

Karabuğday çayı hazırlamak için, ilk olarak kabuğu çıkarılmış tanelerini fındıksı ve aynı zamanda kızarmış tadını ortaya çıkarabilmek için kavrulur. Kavrulduktan sonra çarşaflar, toprak kokulu çay yapmak için de sıcak suya batırılır.

Karabuğday çayı sıcak ya da soğuk olarak tüketilebilir ve başta Japonya olmak üzere Doğu Asya ülkelerinde popülerdir ancak sağlayabileceği farklı sağlık yararlarından dolayı dünya çapında hızla popülerlik kazanmaktadır.

KRONİK HASTALIKLARI ÖNLENEBİLİR

Karabuğday çayı içeriğindeki güçlü bileşiklerin dışında alışkanlık ve rutin ve quercetin adı verilen antioksidanlarla doludur. Bu antioksidanlar ise vücudunuzda olan zararlı serbest radikaller ile savaşarak çalışır.

Bunu yaparken kronik hastalık riskinin azaltılmasına yardımcı olurlar. Bu nedenle karabuğday çayınıketmek yalnızca lezzetli değil ayrıca vücudunuzu sağlıklı, güçlü tutmanın harika bir yolu olarak söylenir.

KALP SAĞLIĞINI KORUYUN

Günümüzde kalp sorunları artıyor. İnsanlar bunlarla ilişkili bazı koşulları kontrol altına almak için doğal tedavilerle birleştirmenin yollarını arıyor. Karabuğday çayındaki antioksidanlar kalp problemleri riskini azaltmaya yardımcı olabilmektedir.

Bunu kan basıncını düşürerek, kötü kolesterolü azaltarak ve kan damarı fonksiyonunu iyileştirerek yaparlar. Düzenli kafeinli içecekler yerine karabuğday çayını diyetinize dahil etmeyi deneyin. Ayrıca karabuğday çayı kalp krizlerini önlemeye de yardımcı olur.

karabuğday çayı

KİLO KAYBINI DESTEKLEYİN

Kilonuza dikkat ediyorsanız şayet karabuğday çayı aslında çok akıllıca bir seçimdir. Kalori bakımuından düşüktür, bu nedenle ekstra kalori konusunda endişelenmeden lezzetli fındık lezzetinin tadını çıkarabilirsiniz. Kilo almadan içebileceğiniz anlamına gelir.

Kilosunu kontrol etmek isteyenlere yönelik karabuğday çayı, hedeflerinize ulaşmanın lezzetli ve suçluluk duymayan bir yolu olarak tanımlanır.

KAN ŞEKERİ YÖNETİMİ

Bazı çalışmalar karabuğdayda bulunan bileşiklerin kan şekerinin seviyelerini düzenleme durumuna yardımcı olabileceğini ileri sürüyor. Bu durum da karabuğday çayını şeker hastaları ve genetik olarak gelecekte diyabet geliştirmeye yatkın kişilere iyi bir seçenek haline getirir.

Karabuğday karmaşık karbonhidratlar içerir ve yavaş sindirilir, bu nedenle kan şekeri seviyesi keskin bir şekilde değil, kademeli olarak yükselir. Aynı zamanda şekerin kan dolaşımına emilimini yavaşlatan ve kan şekeri seviyesini dengeleyen lif açısından da zengindir.

Karabuğday glutensiz beslenenler için mükemmel seçenektir. Doğal olarak gluten intoleransı ya da çölyak hastalığı olanlarda sorunlara neden olabilecek bir protein olan gluten içermez. Bu koşulları sağlıyorsanız sobanın tadını rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Lezzetli ve güvenli bir besindir, bu da onu yemekler için ideal kılar.

BESİN MADDELERİ

Karabuğday'ın içeriğinde magnezyum, manganez, B vitaminleri gibi çok nemli besin maddeleri bulunmaktadır. Bu besinler vücutta aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok önemli işlevi yerine getirir: Enerjiyi korumak, güçlü kemikleri korumak.

Magnezyum, bilindiği üzere kas ve sinir fonksiyonlarını destekler ve manganez kemik sağlığına yönelikte önemlidir. B vitamini vücudun yiyecekleri enerjiye dönüşmesine yardımcı olur. Bu nedenle karabuğday tüketmek vücudunuza sağlıklı ve aynı zmamanda aktif kalmak için kişilerin ihtiyaç duyduğu besinleri verebilmenin lezzetli bir yoludur.