İran'da Korona Virüsüne İyi Geliyor Diye Kaçak Alkol İçtiler: 27 Ölü Çok Sayıda Kişi Kör Oldu

İran 'dan son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre bazı kişiler , alkolün korona virüsünü önlediğini söyledi ve sahte alkol aldı. Yüzlerce kişi sahte alkol aldıktan sonra öldü ve kör oldu.

İran'da Korona Virüsüne İyi Geliyor Diye Kaçak Alkol İçtiler: 27 Ölü Çok Sayıda Kişi Kör Oldu

Virüsten korunmak için içtikleri sahte içkiden öldüler.

İran 'da korona virüsü can almaya devam ederken korona virüsü korkusu da can aldı. Edinilen bilgilere göre İran 'ın güzeyinde bulunan Huzisyan ve Elborz adlı eyaletlerde , korona virüsünden korunmak için bir grup kişi sahte alkol içti. Sahte alkolü alanlar olay yerinde ve daha sonrasında hayatlarını kaybetti. 

Fars Haber Ajansı 'nın son dakika olarak aktardığı bilgiye göre ölü sayısının 27 olduğu bildirildi. Öte yandan çok sayıda kişinin kör kaldığı bildirildi. 

Ahvaz Cundi Şahpur Tıp Bilimleri Üniversitesi Rektörü Ferhad Ebul Nejediyan konu ile ilgili bir açıklama yaptı. 

Nejadiyan açıklamasında,  "Huzistan'a bağlı Ahvaz'da son birkaç gün içinde sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye ulaştı." ifadelerini kullandı. 

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na  konuşan, Kerec Başsavcı Vekili Muhammed Ağayari de "Elborz eyaletinde sahte içkiden zehirlenen kişilerden 7'si öldü." dedi.

Ağayari, bazı vatandaşların "alkolün yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı iyi geldiği" söylentileri üzerine sahte olduğu belirlenen içkileri tükettiğini söyledi.

Öte yandan birçok kişinin sahte alkol nedeniyle kör olduğu bildirildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA