İran'da Korona Virüsünden 4 Kişi Öldü-Van'da Önlemler Alınıyor

Son dakika haberleri... İran 'da korona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 4 'e yükseldi. Korona virüsün İran 'da görülmesi sonrası İranlı Turist 'lerin yoğunlukta geldiği Van 'da önlemler alınmaya başlandı. Peki korona virüs nedir? Nasıl bulaşır ?

İran'da Korona Virüsünden 4 Kişi Öldü-Van'da Önlemler Alınıyor

Son dakika: İran 'da korona virüsünden ölenlerin sayısı yükseldi: Van 'da önlem alındı.

Çin 'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan korona virüsü Türkiye 'nin komşusu İran 'da görüldü. Önceki gün 2 kişi  virüs nedeniyle hayatını kaybederken bir son dakika haberi daha geldi. İran'da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 4'e çıktı.

ÖLÜ SAYISI 2 BİN 247 OLDU

Korona virüsünden ölenlerin sayısı , resmi rakamlara göre dünya genelinde 2 bin 247 oldu. 

İşte virüsün görüldüğü ülkelerin dünya haritası üzerindeki gösterimi:

İRAN 'UN KUM KENTİ NEREDE?

İşte Kum kentinin haritadaki yeri:

VAN 'DA TOPLANTI YAPILDI

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İran’ın Kum kentinde 2 kişinin koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından yapılan değerlendirme toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Vali Bilmez, kentte gerekli önlemlerin alındığını söyledi. Şüpheli vakalar olması halinde tecrit edilmesi için sınır kapısında özel oluşturulacak sağlık odasına alınacağını ve tahsil edilecek özel ambulansla da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edileceğini ifade etti. Sağlık Müdürlüğü'nün daha önce ilçelerdeki sağlık personeline virüsle ilgili eğitim verdiğini aktaran Vali Bilmez, ilçelerdeki sağlık görevlilerinin karar gereği göçmenlerle muhatap olan askeri birlikler, jandarma, emniyet ve ilgili kurum personellerine bilgilendirme yapacağını belirtti.

,Her türlü tedbir alındığını da kaydeden Vali Bilmez, "Kapıköy Sınır Kapısı'ndan giren turistlerin sağlık açısından ateşini ölçen cihazlar Ankara'dan talep edildi. Geldiğinde sınırdan geçişlerde kişilerin uzaktan ateşini ölçen cihazlarımız kurulacak. Şüpheli vakalar olması halinde tecrit edilmesi için sınır kapısında özel oluşturduğumuz sağlık odasına alınacak, daha sonra bu iş için özel tahsis edilmiş ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilecek. Hastanede bu tür vakalar için özel bölüm ayrıldı. Türkiye'de 20 hastane, olası vakalara karşı pilot hastane seçilmişti. Bunlardan biri de Van'daki hastanemiz. Sağlık açısından her türlü önlemimiz ve altyapımız hazır."

Özalp ilçesinde basına yansıyan şüpheli vakanın tahlillerinin negatif çıktığını da söyleyen Vali Bilmez, "Bütün kurumlarımız bu konuda teyakkuz halinde. Bizimle İran arasında sınır geçişlerinde vize muafiyeti var. Burada bir sınırlamaya gidilip gidilmeyeceği konusu, İran'daki gelişmelere bağlı olarak, sadece Van'da, değil bütün kapılar için söz konusu olabilecek" dedi.

Edinilen bilgilere göre Van 'da maske satışlarının arttığı bildirildi.