Hurma yağının faydaları sizi şaşırtacak!

Ham hurmanın iç kabuğu meyve olarak oldukça rağbet görmektedir. Hurma yağının faydaları sizi şaşırtacak!

Hurma yağının faydaları sizi şaşırtacak!

Hurma yağının faydaları saymakla bitmiyor. İşte Hurma Yağı ile ilgili sizi şaşırtacak bilgiler...

Tatlı, sulu ve lezzetli tohumları vücudun soğumasına ve elektrolit dengesinin korunmasına yardımcı olur. Ham avuç içini kesin ve şeffaf avuç içini ortaya çıkarmak için içteki kahverengi kaplamayı çıkarın. Kalorisi düşüktür, ayrıca sodyum, potasyum, kalsiyum ve bitkisel besinler açısından yeterlidir. Bu meyve çeşitli mide problemlerinin giderilmesinde de oldukça etkilidir. Hurma, yaz aylarında su kaybını ve yorgunluğu önlemeye yardımcı olur.

Hurma yağı, yaz aylarında kızarıklık ve kaşıntı gibi ısıyla ilgili cilt problemlerini gidermede çok yardımcıdır. Aynı zamanda vücuttaki toksinleri atmak için de çalışır. Ancak fazla yenemez. Çünkü mide ağrısına neden olabilir. Hintli beslenme uzmanı Sonali Saberwal, son Instagram gönderisinde susam tohumlarının faydalarından bahsediyor.

Vücudu doğal olarak serin tutar

Yazın vücudunuzu serin tutmak için soğuk içecekler ya da dondurma yerine hurma tercih edin. Çünkü vücudumuzu doğal olarak içeriden soğutmak için çalışır. Tohumlarını smoothie'lerde, içeceklerde, tatlılarda ve çeşitli tariflerde de tüketebilirsiniz. İçinde rahatlık bulacaksınız.

Elektrolit dengesini korur

Hurmalar, vücudun elektrolit dengesini dengeleyen ve yoğun ısının neden olduğu yorgunluğu önleyen sodyum ve potasyum açısından yüksektir. Bu yaz düzenli olarak hurma yiyin.

Susuz kalmayı önler

100 gram hurma 87 gram su içerir, bu nedenle günlük hurma yemek su yerine iyi bir alternatif olabilir. Vücutta su tutmak için çalışır ve dış sıcaklık yüksek olduğunda dehidrasyonu önler.

Bir maden deposu

Çinko, demir, potasyum gibi iz mineraller açısından zengindir. Karaciğerimizin toksinleri dışarı atmasına yardımcı olur. Sağlıklı kalmak için yılın bu zamanında diyetinize hurma ekleyin.

Kabızlığı ortadan kaldırır

Hurma, sıcak havalarda bağırsak sağlığının iyileştirilmesine yardımcı olur. Ayrıca sıcak havalarda bağışıklığı ve metabolizmayı güçlendirmeye yardımcı olur. Hurmalar, kabızlık ve sindirim problemlerini çözmede harika çalışıyor.