Herkesin Başına Geliyor: İdrar Tutmanın Neden Olduğu 4 Tehlikeli Hastalık

Tuvalete gitmek, su içmek gibi fizyolojik bir gerekliliktir; Açıkçası, eğer vücudumuz bizi tuvalete gitmeye zorluyorsa, bunun nedeni vücuttan tehlikeli bir şeyi atma ihtiyacı olmasıdır.

Herkesin Başına Geliyor: İdrar Tutmanın Neden Olduğu 4 Tehlikeli Hastalık

İdrarın mesanede uzun süre kalmasının birçok sonucu olabilir:

Korkunç enfeksiyonlar

Unutulmamalıdır ki idrar, suyun yanı sıra vücudun ihtiyaç duymadığı tüm atık maddeleri içerir ve böbrekler süzmekle görevlidir. ve mesanede, idrar yolunun duvarlarını ve mesanenin kendisini yavaş yavaş yok edecek olan amonyak.

Tuvalete her gittiğimizde üretrada var olan tüm mikropların baskılanarak hastalıklara neden olabilecekleri başka yerlere göç etmelerinin engellendiğinden bahsetmiyorum bile. Panzehirimiz olmadığında ne olur? herhangi bir nedenle işeme dürtüsü?

Bu bakteriler vücudumuzda daha uzun süre yaşadıklarından, mesaneye veya diğer bölgelere yapışarak korkunç sistite neden olma şansları daha yüksektir. Arzuya teslim olmayın! Tuvalete gidin!

Büyütülmüş Mesane

Genel olarak, mesane 150 ila 230 ml arasında sıvı tutabilir (bu kişiden kişiye değişir). Bu ölçümler sırasında reseptörler tetiklenir ve beynimize tuvalet kullanma zamanının geldiğini bildirir. Bunu yapabilmemiz için acı ve rahatsızlık hissederiz ve mesaneyi boşaltmak için acele ederiz.

Beynimizi dinlemezsek ne olur? Oturup "o arzuları" unutmaya çalışacağımız ve bu yetmezmiş gibi yemeye, yemeye devam edeceğimiz. ve sıvı mesane duvarlarında birikmeye devam ederek mesaneyi genişletecek ve bize birçok zarar verecektir. Bu çok tehlikeli bir düşüncedir.

Böbrek taşı

Çok az hastalık böbrek koliği kadar korkunçtur. Böbreklerde bu hesaplamaları yapmaya diğerlerinden daha yatkın kişiler vardır; genel olarak, sadece idrarın varlığı, görünümüne de karar verebilen bir faktördür.

Eve gelene kadar mesanesi dolu olanlardansanız, böbreklerinizde genellikle kalsiyum, fosfat, amonyum ve magnezyum tarafından üretilen küçük kristallerin yerleşmesine neden olacağınızın farkında olmalısınız.

Böbreklerimize hızla yerleşen, basit kristallerden kurtulmak için dayanılmaz bir acı gerektiren gerçek taşlara dönüşen kalıntılardır.

Bol su içerek ve vücudunuz ihtiyaç duyduğunda tuvaleti kullanarak bundan kaçının.

Vezikoüretral reflü.

Vezikoüreteral reflü, bilmeniz gereken ciddi bir dezavantajdır. İşeme dürtüsüne karşı koymak için uygun olmayan bir alışkanlığın sonucu olarak da ortaya çıkabilir. Bu hastalık, idrarın mesanede bir süre tutulduktan sonra dışarı atılmak yerine üretraya ve böbreklere geri dönmesi ve potansiyel olarak üreterek ortaya çıkmasıyla oluşur. ölümcül enfeksiyonlar

Genel olarak, vezikoüretral reflü, I'den V'ye kadar değişen belirgin şiddet seviyelerine sahiptir; ilk faz en hafif olanıdır ve idrar sadece üretere ulaşır. Ancak, reflü veya çiş böbreğe neredeyse her gün girdiğinde, biz zaten fazdayız. V. Durumun ciddiyetini analiz etmeliyiz çünkü enfeksiyonlara ek olarak böbrek hasarları da yaşayabiliriz. Lütfen bunu aklınızda bulundurun!