Her gün 2 dakika ayırmak yeterli! Vücuda sağlık aşılıyor: 4 adımda sağlıklı yaşamın sırrı

Uzmanlar tarafından uyarılar gelmeye devam ederken günlük hayatta sağlıklı olmak için yapılması gerekenler için tek şey 1-2 dakika ayırmanız yeterli olacaktır.

Her gün 2 dakika ayırmak yeterli! Vücuda sağlık aşılıyor: 4 adımda sağlıklı yaşamın sırrı

Sağlıklı yaşam için beslenmenin önemi ilk sırada yer alırken bununla beraber hareketlilik gerekiyor. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, sağlığımız için olmazsa olmaz 4 ekonomik öneriler haberimizde yer almaktadır.

NAR

Yapılan araştırmalar üzerine sağlık üzerinde olağanüstü etkileri sürerken nar folik asit, potasyum, magnezyum, kalsiyum, çinko, D vitamini içerirken faydaları ile saymakla bitmiyor. Nar, taze sıkılmış meyveler arasında antioksidan düzeyi en yüksek olanların başında gelirken içerisinde bulunan antioksidanlarla hücrelerimizi yıpratan ve yaşlandıran oksidan maddelere karşı koruyuculuk sağlıyor.

Narın faydaları arasında erkeklerin genital bölgesinin kanlanmasıyla beraber cinsel güçte artış yaşanıyor. Tansiyon ilaçlarıyla aynı etkiyi verirken tansiyon düşürmek için tercih ediliyor. Yapılan araştırmalar üzerine 50 ml nar suyu tüketmenin tansiyonu yüzde 10-15 oranında düşüşler yaşanıyor.

BROKOLİ

Kolestrol ve şeker seviyesinin dengelenmesine yardımcı olan brokoli sebzelerin kralı olarak olarak bilinirken içerisinde A,B,C ve K yönünden zengin ve kalorisi fazlasıyla düşüktür. Kalp-damar hastalıklarına yol açan risk faktörleri arasında şeker hastalığı, kolesterol yüksekliği, tansiyon ve enflamasyon bulunuyor. Brokolinin içerisinde bulunan maddelerin hepsi teker teker veya bir bütün olarak bu hastalıklara kalkan oluşturuyor. Lifli yapısından ötürü bağırsak hareketliliğe geçirerek kabızlık sorununu ortadan kaldırıyor.

hareket

HAREKET

Yapılan çalışmalar üzerine hareketsizlik insülin direncini, şeker hastalığını ve kalp damar rahatsızlığı gibi kanser türlerine de neden olmaktadır. Gerek kilo ve şeker gerekse de genel sağlık açısından hareketin önemi oldukça büyüktür. Gün içerisinde 5-6 kere 1-2 dakika yapılan soleus push up hareketiyle kan şekeri ve trigliserid düzeyinde yüzde 50 yakın hastalıklarda düzelmeler yaşanıyor.