Her gece uyumadan önce çarşafın altına bir adet koyun! Ünlü doktor inatla öneriyor: Faydasına inanamayacaksınız

Gece uykusu sağlık için önemli olurken uzman doktordan farklı öneriler geldi. Uykuya dalmakta başarılı olamayanlar için çarşafın altına sabun koyulması öneriliyor. İşte daha rahat ve kesintisiz uyku için püf nokta...

Her gece uyumadan önce çarşafın altına bir adet koyun! Ünlü doktor inatla öneriyor: Faydasına inanamayacaksınız

Huzursuz Bacak Sendromu, uyumakta zorluk çekmenize yol açarken bacaklarınızı hareket ettirmek engel olunamayan bir dürtü durumudur. HBS sıklıkla dinlenme sırasında daha şiddetli duruma gelmesinde gece yatakta ilk semptomlar kötüleşiyor. Doktor Mehmet Öz ise uyku problemi çekenlere yönelik uyarılarda bulundu.

DR. MEHMET ÖZ ÖNERİSİ

Huzursuz bacak sendromu için önerilerde bulunan Mehmet Öz, lavanta içeren sabunlara belirtti. Lavantanın kaslar üzerinde rahatlatıcı etkisi olurken bacaklardaki durumu ise azaltması bekleniyor.

Yatağa yatmadan önce seçtiğiniz sabunu çarşafın altına yerleştirin. Bacaklarınızla o sabunu hissetmeniz gerekiyor. Sabunun yatakta olduğunu bilmek psikolojik olarak rahatlamanıza neden olacak. Sabunun kokusu, bedenin ve zihinsel rahatlamasına yol açarken sabunun hareketliliğiyle bacaklardaki kan dolaşımının gevşemesini neden olur.

HBS sabun önerisi

BİLİNMEYEN İPUÇLARI

-Yatak odasını rahat ve uykuya müsait duruma getirin

-Sessiz ve karanlık ortamda uykuya dalın

-Kafein ve alkol tüketimini azaltın

-Egzersiz yaparak uyumadan 3 saat önce hareketi bırakın

-Uyku düzenini koruyarak her gün aynı saatte yatıp kalkmayı deneyin.