Hava soğukken bunu yapan saçlarına veda etsin! Saç dökülmesinin asıl nedeni o çıktı!

Soğuk havalar sadece bağışıklık sistemimizi değil aynı zamanda güzelliğimizi de tehdit ediyor. Farkında olmadan yaptığımız bu hata yüzünden hepimiz 30 yaşına gelmeden kel kalıyoruz. Araştırmalara göre saç dökülmesi dünya çapında 56 milyon insanın ortak sorunu. İşte büyük saç dökülmesine ve 30 yaşından önce kel kalmanıza neden olabilecek hatalar..

Hava soğukken bunu yapan saçlarına veda etsin! Saç dökülmesinin asıl nedeni o çıktı!

Soğuk hava sağlığımızı birçok açıdan tehdit ediyor. Soğuk havaların bağışıklığımızı düşüren ve bizi çeşitli enfeksiyonlara karşı daha duyarlı hale getiren bir diğer etkisi de kelliktir. Araştırmalar, soğuktan korunmak için bilinçsizce yaptığımız hataların aslında saç dökülmesinin temel nedeni olduğunu gösteriyor.

Bunu yapan kişiler kel kalabilir!

Uzmanlara göre dünya çapında 35 milyon erkek ile 21 milyon kadın saç dökülmesi sorunu yaşıyor. Birçok kişi çeşitli nedenlerden dolayı bu sorunla karşı karşıyadır. Kozmetiklere, özel bakım alışkanlıklarına ve prosedürlerine rağmen saç dökülmesine kesin bir çözüm bulunamıyor. Saç bakımı konusunda herkesin farklı fikirleri olduğu ortaya çıktı. Bakım alışkanlıkları kişiden kişiye farklılık gösterse de saçınızın sağlığını korumak için yapmanız gerekenler konusunda detaylar mevcut ve bu konuda hemen hemen herkes hemfikir. Uzmanlara göre, bunu yaparsanız kel kalmanızın nedeni şunlar;

"Asla sıcak duş almayın"

Saç dökülmesinin asıl nedeni

Sıcak duşlar sadece saç dökülmesine neden olmakla kalmaz, aynı zamanda kan basıncında ani artışlara ve kan basıncında dalgalanmalara da neden olur, bu da özellikle geçiş döneminde hassas saçların topaklanıp dökülmesine neden olabilir. Aşırı ısıya dayanamayan ve sıcaklık farklılıklarından dolayı artan yıpranma yaşayan saç kökleri zayıflar ve dökülmeye başlar.

Saç konusunda uzman isimlerden Nosheen Choudhry, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Soğuk hava, kuruduğu için saç dokusunda değişikliklere neden olabilir. Bu da saçların kırılmasına ve hatta saç dökülmesine neden olabilir. Düzenli kalite bakımı önemlidir."

Choudhry, açıklamasının devamında şunları söyledi: "Kış aylarında pek çok erkek ve kadınlar saç derisiyle ve saç sorunları yaşıyorlar. Ani saç dökülmesinin ne kadar hayal kırıklığı yarattığını ve sinir bozucu olabileceğini biliyoruz. Birçok dış neden olabilir, ancak kış aylarında bile iyi saç bakımına bağlı kalmak ve bunu sürdürmek önemlidir."

"Saçları güçlendiren besinler"

Saç dökülmesinin asıl nedeni

Önceki çalışmalar, tüketilen bazı gıdaların saçların daha güçlü ve kalın olmasına yardımcı olabileceğini göstermişti. Özellikle aşağıdaki besinleri tüketen kişilerin saçları lapiska gibi uzar ve uyumlu bir şekilde dalgalanır. Bu besinler şunlardır;

Balık

Brokoli

Lahana

Kereviz

Yumurta

Mantar

Ay çekirdeği

Patates

Kuru baklagiller

Kakao

Kuru meyveler

Tam tahıllar

Soğan

Bu besinlerin dışında argan yağı, jojoba yağı, badem yağı, hindistancevizi yağı gibi doğanın mucizevi kaynaklarından faydalanmak da etkili bir cilt bakım rutinine katkıda bulunabilir. Elbette kullanmadan önce bir uzman görüşüne başvurmalı, alerjisi olanların ise alerji testi yaptırmadan kullanmamasına dikkat etmelidir.