Hamile Kalamayan Kadın, Doktora Gidince Biyolojik Olarak Erkek Olduğunu Öğrendi

Hamile kalamayan kadın, ayak bileğindeki incinme nedeniyle doktora gittiğinde biyolojik olarak erkek olduğunu öğrendi.

Hamile Kalamayan Kadın, Doktora Gidince Biyolojik Olarak Erkek Olduğunu Öğrendi

Hamile kalamadığı için doktora giden kadın interseks olduğunu öğrendi.

Çin'de hamile kalmaya çalışan, ancak kalamayan kadın , bileğinin incinmesi nedeniyle doktora gitti ancak biyolojik olarak erkek olduğunu öğrendi.

25 yaşında olduğu öğrenilen 25 yıldır hayatına kadın olarak devam eden kadın, hiç adet görmediğini ve kadın dış cinsel organlarına sahip olduğunu söyledi.

Doktorlar, ayak bileğinden muayene olmaya gelen kadın üzerinde yaptıkları incelemede, onun Y kromozomuna sahip olduğunu söyledi. Bu durum, erkek ve kadın ikiliği dışında kalan bedenler için kullanılan ortak terimle bazen interseksüel olarak tanımlanan kişilerde görülen nadir bir durum olarak tanımlanıyor.

South China Morning Post tarafından aktarılan haberde kimliği gizlenen kadına bir  erkek ve bir dişi kromozomu olan kişilerin cinsel organlarının gelişimini etkileyen “46 XY cinsel gelişim bozukluğu (DSD)” durumu olduğu  söylendi.

Nadir olarak görülen bu durumun yakın akraba evliliklerinden kaynaklanabileceği bildirildi. 

HİÇ ADET GÖRMEDİ

Kadının daha önce hiç adet görmediği bildirilirken onun bu durumu utandığı için söylemediği aktarıldı.  Açıklamasında, "Gençken annem beni doktora götürmüştü. Doktor cinsel olarak yaşıtlarımdan daha yavaş geliştiğimi ve birkaç yıl içinde adet görebileceğimi söylemişti. Büyüdükten sonra, bu konuyu oldukça utanç verici bulduğum için hiç ciddiye almadım." ifadelerini kullandı. 

Bir endokrinolog olan doktoru Dong Fengqin kadına rahim veya yumurtalıklarının olmadığını söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA