Gün boyu baş ağrısı ve yorgunluk çekiyorsanız eyvah! O salgının pençesine düşmüş olabilirsiniz

Son birkaç gündür sık ​​sık yaşanan baş ağrıları, yorgunluk ve uyku bozukluklarının nedeni ortaya çıktı. Bu yeni salgın size de bulaşmış olabilir. Uzmanlar, bu belirtileri fark eden herkesin derhal tıbbi yardım alması gerektiğini söyledi. Bu yazımızda hastalığı ve tedavisini anlatacağız..

Gün boyu baş ağrısı ve yorgunluk çekiyorsanız eyvah! O salgının pençesine düşmüş olabilirsiniz

Son zamanlarda baş ağrısı, ateş, uyku bozuklukları gibi yaşadığımız belirtilerin nedeni ortaya çıktı. Baş ağrısı, ateş ve uyku bozukluklarının nedeninin halk arasında "grip" olarak bilinen "İnfluenza" olduğu tahmin ediliyor.

Ancak hastalıklar mevsimsel değişimler ve çeşitli faktörler nedeniyle değişmeye devam ediyor. Bildiğimiz "grip" gibi bir hastalığı yaşamak yerine, uzun bir süre boyunca çeşitli belirtileri olan bir hastalık yaşamaya devam etmekteyiz.

Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Eyibilen, giderek artan “grip” şikâyetlerine ilişkin bir açıklama yaptı. Doç. Dr. Eyibilen, insanları bu sorun konusunda uyardı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

GRİBİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Gün boyu baş ağrısı ve yorgunluk çekiyorsanız eyvah

Doç. Dr. Ahmet Eyibilen, konuyla ilgili açıklamasında “Genelde grip olarak bilinen grip, üst solunum yollarının akut bir enfeksiyonu olup, antibiyotiklerin etkisiz olduğu bir bakteri grubuna aittir. Grip, öksürme ve hapşırma yoluyla, hastalığa sebep olan canlı virüslerin taşınmasıyla damlacıkların çevreye saçılması yoluyla yayılır. Hastalığın belirtileri aniden ortaya çıkabilir ve uzun süre devam edebilir. Özellikle akciğerlerde komplikasyonlar meydana gelebilir” diye konuştu.

Konuşmasına hastalığın belirtilerinden bahseden Doç. Dr. Ahmet Eyibilen, "Hastalarda ateş, baş ağrısı, yorgunluk, kuru öksürük, boğaz ağrılaro, burun akıntısı gibi belirtiler görülüyor." dedi. Antibiyotik kullanımından kaçınılması gerektiğini vurgulan Eyibilen, "Grip tedavisinde başlangıçta antibiyotiklerin etkisinin olmadığını bilmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Eyibilen, "Kullanılan ilaçlar hastalığı daha tolere edilebilir hale getirmeye yöneliktir. En iyi tedavi dinlenme, sağlıklı beslenme ve semptomları iyileştirecek ilaç tedavisidir. Grip antiviral tedavisine başlama kararı doktor tarafından verilmelidir." dedi.

GRİP HER KİŞİDE FARKLI BELİRTİLER OLABİLİR

Doç. Dr. Ahmet Eyibilen, bu hastalığın her insan arasında farklı belirtiler gösterebileceğini vurgularken, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Grip her hastada aynı şiddette ortaya çıkmayabilir. Bu nedenle hastalığın ağır, orta veya hafif olarak değerlendirilmesi ve uygun tedavinin uygulanması gerekir. Grip belirtileriniz varsa en kısa sürede tıbbi yardıma başvurmalısınız."