Güçlü kemiklerin sırrı bir kaşığında! Yiyen hastalık yüzü görmüyor

Chia tohumları son yıllarda ülkemizde de popüler hale geldi. Marketler de chia tohumu görüp "Chia tohumu neye iyi gelir?" diye merak ediyorsanız. İşte şimdi sizlerle chia tohumunun faydalarını paylaşıyoruz. Detaylar haberimizde...

Güçlü kemiklerin sırrı bir kaşığında! Yiyen hastalık yüzü görmüyor

Son yıllarda kanser, diyabet, kalp-damar hastalıkları ve obezite gibi hastalıkların artmasıyla birlikte insanlar lif, antioksidanlar ve asitler gibi fonksiyonel besinler açısından zengin gıdaları tercih etmeye yöneliyor. n-3 yağ ve protein de artıyor. Süper besin olarak bilinen ve özellikle yağ asidi içeriği ve antioksidan özelliği nedeniyle son yıllarda popülerlik kazanan chia tohumlarına bir göz atalım. İşte detaylar...

hülya

HERKES ONA GÜÇ TOHUMU DİYOR: 15 FARKLI PROTEİN VE VİTAMİN İÇERİYOR! KEMİKLERİ ÇELİK GİBİ GÜÇLENDİRİYOR, BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRIYOR

Son yıllarda sağlık ve beslenme dünyasında adından söz ettiren chia tohumları, besleyici özellikleri ve sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor. İşte bu mucize tohumun sağlığımıza bazı önemli faydaları...

Chia tohumları zengin bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Özellikle alfa-linolenik asit (ALA) açısından zengindir. Omega-3 yağ asitleri kalp sağlığını destekler, iltihabı azaltır ve beyin fonksiyonlarını iyileştirebilir.

YÜKSEK LİF İÇERİĞİ: 

Chia tohumlarının, sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olan ve tokluk hissini artıran lif açısından zengin olduğu biliniyor. Bu özelliği ile sindirim sistemi sağlığını destekler ve kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

ANTİOKSİDAN ZENGİNLİĞİ: 

Chia tohumları antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyarak yaşlanmayı geciktirebilir ve çeşitli hastalıklara karşı koruyucu etki gösterebilir.

KEMİK SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİ: 

Chia tohumları kalsiyum, fosfor ve magnezyum gibi mineraller bakımından zengindir.

Bu mineraller kemik sağlığını destekler, kemik yoğunluğunu artırır ve osteoporoz riskini azaltabilir.

KAN ŞEKERİNİ DENGELEME:

Chia tohumları kan şekeri seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olabilir. Yüksek lif içeriği ve düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerinin hızlı yükselişini önleyebilir, bu da diyabet riskini azaltabilir.

Chia tohumlarını diyetinize dahil etmenin birçok yolu vardır. Smoothie'lere, yoğurtlara, müslilere veya ekmek karışımlarına ekleyerek ya da chia pudingi gibi özel tarifler kullanarak sağlık açısından faydalarından yararlanabilirsiniz.

Sağlık ve beslenme uzmanları chia tohumlarını dengeli beslenmenin bir parçası olarak önermektedir.

Ancak bir sağlık sorununuz veya mevcut ilaç kullanımınızla ilgili endişeleriniz varsa chia tohumunu tüketmeden önce bir uzmana danışmanız önemlidir.