Gözlerinizi ameliyattan kurtaracak pratik taktik! Günde 5 dakika bu egzersizi yapın!

Göz kaslarınızı artırmak için bu egzersizlerin yapılması öneriliyor. Sadece dakikalar içerisinde ameliyat olmaktan kurtulabilirsiniz. Ekranlara maruz kaldığımız zam gözlerimiz üzerinde olumsuz etkiler oluşurken yapılması gerekenler haberimizde.

Gözlerinizi ameliyattan kurtaracak pratik taktik! Günde 5 dakika bu egzersizi yapın!

Yaşlılığa bağlı olarak göz sorunları yaşanırken riski azaltmak için göz egzersizlerinden yararlanabilirsiniz. Göz sağlığını desteklemek ve bunu çok fazla zaman ayırmadan yapmanız mümkün. İşte kolayca uygulayabileceğiniz egzersizler.

20-20 KURALI

Bilgisayar başında kalmaya maruz kalanlar ne zaman vakit geçtiğini anlamasa da görme bozuklukları göz yorulmaları yaşanabilir. 20-20 kuralı uygulanırken yapılması gereken 20 dakikada bir 20 saniye uzağa bakmak. Bununla beraber yine her 20 dakika içerisinde gözlerinizi 20 saniyeliğine kapatarak ekran olası verilmesi gerekir.

göz egzersizi

KONSANTRASYON PRATİĞİ

Yakın ve uzak odaklı değiştirme yöntemiyle beraber pratiklerle gözünüzü odaklayabilirsiniz. Nesneyi elinize altın ve kol uzunluğunu uzatarak ona bakılması gerekir. Yavaşça elinizdeki nesneyi burnunuza odaklanarak hareket edilir.

8 ÇİZME

İsminden anlaşıldığı üzere göz egzersizi gözlerinizi 8 çizmeyi gösteriyor. Bunu yapmak için uzakta bulunan boş duvara bakarak yan olacak şekilde sekiz rakamını çizin.