Görmezden gelme olasılığınız en yüksek olan 5 ölümcül kanser belirtisi

Kanser ne kadar erken tespit edilirse tedavi o kadar başarılı olur, bu nedenle sinyallere karşı dikkatli olun.

Görmezden gelme olasılığınız en yüksek olan 5 ölümcül kanser belirtisi

Hastalığın en ölümcül türlerinden biri olan pankreas kanseri, erken evrelerde herhangi bir belirti veya semptom göstermediği için tespit edilmesi özellikle zordur.

Hastalığın en ölümcül türlerinden biri olan pankreas kanseri, erken evrelerde herhangi bir belirti veya semptom göstermediği için tespit edilmesi özellikle zordur.

Sessiz katil, Birleşik Krallık'ta en yaygın on birinci kanser türüdür ve aynı zamanda kansere bağlı ölümlerin altıncı önde gelen nedenidir.

Teşhis konulduktan sonraki üç ay içinde ölen hastaların yarısından fazlası ile, Birleşik Krallık'taki herhangi bir yaygın kanser arasında en düşük hayatta kalma oranına sahiptir.

Durum, midenin arkasında ve karaciğerin altında bulunan sindirim sistemindeki önemli bir bez olan pankreası etkiler.

Yakın zamanda teşhis edilen diyabet

Yakın zamanda diyabet teşhisi konduysa veya normalde iyi kontrol edilen diyabetiniz birdenbire daha az diyabetli hale geldiyse, bu dikkat edilmesi gereken bir şeydir.

Uzman, yeni diyabet teşhisi konan çok az sayıda kişinin pankreas kanseri olabileceğini ve bunun da pankreasın yeterli insülin yapmasını engelleyerek diyabete yol açabileceğini tavsiye etti.

Araştırmalara göre 50 yaş üstü erişkinlerde tip 2 diyabetin başlaması pankreas kanserinin erken bir göstergesi olabilir.

Vücut kitle indeksi düşük olanlarda, kilo vermekte olanlarda ve ailesinde şeker hastalığı öyküsü olmayanlarda görülme olasılığı daha yüksektir.

Tükenmişlik.

Yorgunluk hayatın ortak bir yönüdür ve çeşitli sorunların bir işareti olabilir.

Bununla birlikte, nadir durumlarda pankreas kanserinin bir göstergesi olabilir.

Uyuyamıyorsanız ve pillerinizi şarj edemiyorsanız, kalıcı rahatsızlık veya steatore gibi bir kişiyi fiziksel olarak tüketen diğer semptomlarla birleştiğinde, bu başka bir pankreas kanseri semptomu olabilir.

Yiyecekleri yutmada zorluk.

Kanser özofagus güçlüklerine neden olmasa da, yutmayı garip hissettirebilir.

Kanser bir kişinin tok hissetmesine neden olabilir, bu nedenle sorunun yutma ile ilgili olduğuna inansalar da, genellikle basitçe yiyeceği içine sığdıramamalarıdır.

Hazımsızlık.

Mide ekşimesi olarak da bilinen hazımsızlık, kolayca gözden kaçabilen veya yanlış teşhis edilebilen yaygın bir pankreas kanseri belirtisidir.

Kronik hazımsızlık için, birçok hasta reçetesiz ilaçlar alır - Bu, sizi hemen doktora gönderecek bir şey değildir.

Bununla birlikte, mide veya sırt ağrısı gibi diğer semptomlarla ve ayrıca pankreas kanserine işaret edebilecek bir dizi küçük olayla çakışabileceği zamanlar vardır.

Karın veya sırt ağrısı

Yine çoğumuz ara sıra mide veya sırt ağrısı çekeriz, ancak her ikisi de - özellikle birlikte olduklarında - durumun belirgin belirtileridir.

Bağırsak rahatsızlığı, hafif bir ağrıdan sırtınıza yayılan sakatlayıcı bir zonklamaya kadar değişebilir.

Eğer bir kadınsanız, sütyen hattınızda olabilir.

Bel ağrısı değildir ve genellikle kürek kemikleri arasında oluşur.

Bir şey yedikten sonra daha kötü hissedilebilir ve genellikle hemen geçmez.